Asociația Salvaţi Bucureştiul, dizolvată. Lovitură pentru Nicușor Dan

1
563
Nicușor Dan afirmă că trei primari de sector fac lucrări pe terenurile PMB.
Nicușor Dan afirmă că trei primari de sector fac lucrări pe terenurile PMB.
După 15 ani de funcționare, justiția a decis ca Asociația Salvaţi Bucureştiul să fie dizolvată, potrivit dcnews.ro.

Vorbim despre faimoasa Asociație Salvați Bucureștiul, cea de la care Nicușor Dan a pornit în demersul de a-și clădi partidul Uniunea Salvați Bucureștiul – precursorul USR-ului de azi.

ONE MIRCEA ELIADE PROPERTIES SRL, companie imobiliară, dăduse în judecată Asociația Salvați Bucureștiul.

Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea formulată de ONE MIRCEA ELIADE PROPERTIES SRL (parte din SC One United Properties SA – cel mai mare dezvoltator imobiliar din România), dispunând dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul și declanșarea procedurii de lichidare a Asociației Salvați Bucureștiul.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia invocată de către pârâtă a lipsei interesului reclamantei în formularea cererii principale. Admite în principiu cererea de intervenţie principală, formulată de numitul Călina Virgil, respingând, pe cale de consecinţă, excepţia invocată de către pârâtă a lipsei interesului intervenientului în formularea cererii de intervenţie principală. Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtei de suspendare a judecării prezentei cauze până la soluţionarea definitivă a cauzelor obiect al dosarelor nr.32311/3/2019, nr.15801/211/2022 şi nr.18255/3/2023 (privitor la cererea principală) şi nr.26938/3/2015** (privitor la cererea de intervenţie principală).

Admite cererea principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de reclamanta One Mircea Eliade Properties S.R.L., în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Admite cererea de intervenţie principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de intervenientul Călina Virgil, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Dispune dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Dispune înscrierea menţiunii dizolvării Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în Registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Dispune parcurgerea procedurii de lichidare a asociaţiei. Numeşte lichidator, în vederea îndeplinirii operaţiunilor de lichidare a asociaţiei, societatea Fast Insolv IPUR (nr.200 din listă – secţiunea a II-a A Societăţi profesionale cu personalitate juridică), cu sediul în București.

Stabileşte un onorariu provizoriu al lichidatorului de 2.000 lei, în sarcina reclamantei şi a intervenientului, în mod egal, câte 1.000 lei, fiecare. Dispune publicarea dizolvării asociaţiei, pentru un termen de 6 luni, conform art.65 din O.G. nr.26/2000. Ia act că părţile înţeleg să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, pentru părţi şi pentru Ministerul Public, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 București. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 20.12.2023”, a decis Judecătoria Sectorul 5 București.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.