Asociația Transportatorilor din București-Ilfov cere tuturor operatorilor de transport public măsuri de igienizare a vehiculelor

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) le solicită tuturor operatorilor de transport public să ia măsuri de igienizare şi decontaminare a vehiculelor din parcul circulant, utilizând substanţe care distrug virusurile (produse pe bază de alcool sau clor).

În acelaşi timp, TPBI le recomandă călătorilor să nu utilizeze mijloacele de transport în comun dacă aceştia prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19, respectiv, tuse, febră şi dificultăţi de respiraţie.

De asemenea, Asociaţia face apel la călători să respecte eforturile angajaţilor operatorilor de transport şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind spirit civic şi un comportament responsabil.

TPBI avertizează publicul că echipele de control trebuie să sancţioneze ferm faptele prevăzute în Regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea Bucureşti – Ilfov, şi anume aruncarea în vehicul de şerveţele, hârtii sau alte obiecte care ar putea răspândi virusul, precum ambalaje, resturi de mâncare, sticle sau alte recipiente etc. În astfel de cazuri, amenda ajunge la 500 de lei.

Dacă un vehicul al vreunui operator, aflat în traseu, nu corespunde din punct de vedere al igienei, călătorii sunt rugaţi să comunice acest lucru, menţionând numărul de inventar/ numărul de înmatriculare şi linia pe care circulă acesta, la adresa de e-mail office@tpbi.ro, pentru ca TPBI să poată lua măsurile necesare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati