ASPA a ridicat de pe străzile Capitalei, de la începutul anului, peste 100 de câini fără stăpân

1
56

ASPA anunţă că, în aceste zile friguroase de iarnă, tot mai mulţi câini sunt capturaţi folosind cuştile capcană.

  • 43 de animale au fost prinse doar în ultima săptămână, 108 câini de la începutul anului.

”În aceste zile friguroase de iarnă capturăm tot mai mulţi câini folosind cuştile capcană. În cazul unui şantier situat pe şoseaua Sălaj din Sectorul 5, ni s-a solicitat să intervenim pentru 2 câini care apăreau periodic în zonă şi nu puteau fi prinşi”, anunţă ASPA.

Potrivit sursei citate, în mai puţin de o oră de la amplasarea cuştilor capcană primul câine a fost capturat, iar după numai 30 de minute cel de al doilea a fost şi el capturat prin aceeaşi metodă.

”Dificultatea de a-şi procura hrană îi face pe câinii fără deţinător să fie atraşi de momeala amplasată în interiorul cuştii metalice. După ce un câine este capturat, este transferat în cuşca de transport şi este dus în adăpost, acolo unde urmează procedurile legale (microcipare, deparazitare, vaccinare şi sterilizare) şi este promovat pentru adopţie”, a mai transmis ASPA.

ASPA anunţă că 43 de câini fără deţinător au fost capturaţi doar săptămâna trecută, folosindu-se mijloace nontraumatice, iar de la începutul anului au fost preluaţi de pe domeniul public al Municipiului Bucureşti 108 câini.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.