ASPA Bucureşti a ridicat 500 de căţeluşi de pe străzile Capitalei, în doar șapte luni ale lui 2023

0
251
Foto: ASPA Bucuresti

Aproximativ 500 de pui de câine au fost ridicaţi de echipajele ASPA București în primele şapte luni ale anului.

  • ASPA Bucureşti adaugă că acest lucru indică faptul că numărul femelor nesterilizate pe care unii cetăţeni le deţin este „mare”, că aceştia aleg fie să le abandoneze împreună cu puii lor, fie să abandoneze doar puii acestora.

  • „Iar această situaţie se va repeta, femelele nesterilizate vor produce periodic pui. O parte din puii abandonaţi nu supravieţuiesc, suferă de foame, de sete, se îmbolnăvesc, sunt expuşi diferitelor pericole din mediul în care sunt abandonaţi. Cei care supravieţuiesc şi sunt găsiţi sunt duşi în adăposturile ASPA unde sunt evaluaţi medical şi urmează schema de deparazitări şi vaccinuri. În momentul în care sunt perfect sănătoşi, căţeluşii sunt propuşi spre adopţie. Din păcate, mulţi pui devin adulţi în adăpost şi pierd şansa de a creşte în cadrul unei familii”, scrie ASPA Bucureşti, pe Facebook.

Autoritatea menţionează că va continua campaniile de educare şi conştientizare cu privire la obligaţiile cetăţenilor care deţin câini. De asemenea ASPA susţine sterilizarea şi microciparea gratuită pentru câinii de rasă comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.