ASPA București a sterilizat peste 400 de câini, în luna septembrie, număr triplu faţă de aprilie

Peste 400 de câini de rasă comună cu deţinător au fost sterilizaţi gratuit în luna septembrie, transmite Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, potrivit Agerpres.

Sterilizările s-au realizat în cadrul programului derulat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ASPA. Clinicile veterinare mobile partenere au fost amplasate în sectoarele 2, 3 şi 5.

Numărul sterilizărilor realizate în luna septembrie a crescut faţă de lunile anterioare, fiind dublu faţă de luna august şi triplu faţă de aprilie, reiese din datele furnizate de ASPA.

Astfel, în luna aprilie au fost sterilizaţi 137 de câini de rasă comună, cu deţinător, în luna mai 187 de câini, în luna iunie 170 de câini, în luna iulie aproximativ 300 de câini, iar în luna august aproximativ 200.

„În luna septembrie am avut rezultate mai bune şi am înregistrat un interes crescut pentru campania de sterilizări şi microcipări gratuite derulată de ASPA. Acest interes crescut vine din faptul că în cadrul acţiunilor de verificare şi control pe care le derulăm alături de Poliţia Locală Bucureşti şi Jandarmerie, poliţiştii înmânează notificări deţinătorilor de câini, cu termen de intrare în legalitate de 30 de zile. În cazul în care acest termen de 30 de zile nu este respectat, poliţiştii aplică sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, astfel că deţinătorii de câini sunt motivaţi de acest aspect, de evitarea sancţiunii, şi sună pentru a programa câinele la sterilizare şi microcipare gratuită”, a precizat purtătorul de cuvânt ASPA, Cătălina Trănescu, pentru AGERPRES.

ASPA anunţă pe Facebook programul pentru sterilizarea câinilor de rasă comună în luna octombrie:

– 7 – 8 octombrie – clinica veterinară mobilă Hands and Paws Vet, la şcoala nr. 136, str. Prelungirea Ferentari nr. 74, sector 5;
– 14 – 15 octombrie – clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic, în parcarea magazinului Dedeman, Şos. Colentina nr. 426, sector 2;
– 21 – 22 octombrie – clinica mobilă Green Vet, în faţa cabinetului veterinar Super Pet Vet din str. Pietroşelului nr. 55, sector 3.

Programări se pot face la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati