ASPA Bucureşti: Doar în luna martie, peste 100 de câini au fost capturaţi din sectoarele 5 şi 6

Reprezentanţii ASPA Bucureşti afirmă că, în cursul acestei luni, peste 100 de câini au fost capturaţi din sectoarele 5 şi 6, arătând însă că procedura de prindere a câinilor din zone deschise şi întinse este cea mai dificilă şi implică folosirea unei arme cu tranchilizant, în prezenţa unui medic veterinar. ”Simpla semnalare a unui câine într-o zonă nu garantează capturarea sa”, adaugă ei.

”Capturarea câinilor care circulă liber în zone deschise şi întinse de câmp este cea mai dificil de realizat şi necesită lumină şi folosirea unei arme cu tranchilizant, care poate fi folosită numai în prezenţa unui medic veterinar.

Echipajele de capturare ASPA au capturat ieri 2 câini prin această metodă, în cadrul unor acţiuni ce au avut loc lângă Dedeman Ghencea şi pe bulevardul Iuliu Maniu, lângă fosta fabrică Victoria. Alţi 2 câini au fost capturaţi, din aceleaşi zone, folosind metode netraumatice specifice”, arată reprezentanţii ASPA Bucureşti, joi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, doar în luna martie, peste 100 de câini au fost capturaţi din sectoarele 5 şi 6.

”Echipajele de capturare răspund zilnic tuturor solicitărilor venite de la cetăţeni şi instituţii. Totuşi, simpla semnalare a unui câine într-o zonă nu garantează capturarea sa. Câinii pot fi doar în trecere, se pot ascunde, sunt băgaţi în curţi de către proprietari, sau pur şi simplu fug în zone deschise de câmp şi nu pot fi capturaţi. De aceea, este necesar să oferiţi cât mai multe informaţii când solicitaţi intervenţia echipajelor ASPA, pentru a avea cât mai multe acţiuni reuşite”, adaugă reprezentanţii ASPA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati