ASPA Bucureşti: Peste 1.500 de câini au fost ridicaţi de pe străzile Capitalei în 2022

Peste 1.500 de câini au fost ridicaţi de pe străzile Capitalei în acest an, fiind cazaţi în adăposturile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor şi promovaţi spre adopţie.

”Anul acesta a fost unul reformator pentru echipajele de teren. Odată cu demisia directorului general şi concedierea disciplinară a directorului operaţional, cel care coordona echipajele de teren, activitatea a trecut printr-o serie de schimbări şi îmbunătăţiri, sub atenta îndrumare şi supraveghere a noii conduceri ASPA, Georgiana Preda şi Cătălina Trănescu”, se arată într-un mesaj al ASPA Bucureşti, postat sâmbătă pe Facebook.

Potrivit sursei citate, au fost angajaţi prin concurs oameni noi, iubitori de animale, pe postul de prinzători de câini, în timp ce alţii s-au transferat de la autoritate sau au fost concediaţi disciplinar.

“Pentru prima dată la ASPA au fost achiziţionate instrumente de capturare non-traumatice, precum cuşti-capcană pentru animale mari şi mici, plase de capturare, mănuşi profesionale anti-muşcătură. Pentru prima dată echipajele au fost dotate (printr-o donaţie) cu kituri de intervenţie rapidă pentru situaţii speciale, formate din pături, prosoape, căpăstru pentru cai, lese şi altele. Pentru prima dată au fost achiziţionate cuşti de transport pentru animale mici, precum pisici sau păsări. Au fost achiziţionate cuşti noi de transport pentru câini pe două dimensiuni, confecţionate special pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor. Printre modificările aduse se numără ochiurile mai mici ale plasei, eliminarea pragurilor în care se blocau picioarele câinilor, închizători duble pentru sporirea siguranţei, material uşor”, a completat ASPA Bucureşti.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati