ASPA București reia campania de microcipări și sterilizări gratuite a câinilor de rasă comună, cu deținător

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), reia campania de microcipări și sterilizări gratuite a câinilor de rasă comună, cu deținător, din București.
  • Sâmbătă, 13 ianuarie, este prima zi a campaniei, arată sursa citată. Clinica veterinară mobilă Green Vet va efectua sterilizări la locația din șoseaua Olteniței nr. 169, sectorul 4.
Programările în cadrul campaniei se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00, la numărul de telefon 0743.204.942.

Animalul nu trebuie să mănânce nimic cu 12 ore înainte de operație

În cadrul campaniei se asigură gratuit anestezia, operația de sterilizare, tratamentul post operator, microciparea, înregistrarea în RECS și carnetul de sănătate. Animalul nu trebuie să mănânce nimic cu 12 ore înainte de operație și trebuie să fie clinic sănătos pentru a putea fi sterilizat. Femelele se sterilizează începând cu vârsta de 6 luni, iar masculii de la 8 luni.
  • De asemenea, de pe 16 ianuarie vor fi reluate și acțiunile de informare și control derulate de ASPA și Poliția Locală a Municipiului București. Asta înseamnă că deținătorii de câini vor fi verificați dacă au câinii microcipați și sterilizați, așa cum prevede legea.
Amenzile pentru nerespectarea legislației sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Așadar, vă recomandăm să nu așteptați controlul, ci să intrați în legalitate cât mai curând beneficiind de campania de microcipări și sterilizări gratuite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati