ASPA, după ce a capturat trei căini din zona străzilor Drumul Ghindari şi Ghidigeni: Este necesară o intervenţie mai susţinută a autorităţilor locale

0
294
Foto: Facebook / ASPA București

ASPA anunţă, joi seară, că a capturat trei căini din zona străzilor Drumul Ghindari şi Ghidigeni. Doi câini au fost tranchilizaţi. ”Nu este suficientă capturarea animalelor, fiind necesare mai multe sancţiuni”, susține sursa citată.

”Echipaje de capturare ASPA, însoţite de un medic veterinar, au răspuns solicitării Poliţiei Locale Sector 5 de a interveni pentru capturarea unor câini fără deţinător în zona străzilor Drumul Ghindari şi Ghidigeni. Au fost capturaţi 2 câini folosind puşca cu tranchilizant, iar al treilea a fost capturat folosind metode nontraumatice specifice”, a transmis, joi seară, ASPA.

”Este necesară o intervenţie mai susţinută a autorităţilor publice locale”

Reprezentanţii instituţiei au transmis că ridicarea câinilor fără deţinător de pe domeniul public se dovedeşte insuficientă pentru rezolvarea problemei.

”Este necesară o intervenţie mai susţinută a autorităţilor publice locale pentru a sancţiona pe cei care nu au câinii microcipaţi şi sterilizaţi, abandonează câini pe domeniul public, lasă câinii să iasă din curte pe strada de langă casă sau nu îşi împrejmuiesc corespunzător curţile”, a mai transmis instituţia.

Potrivit reprezentanţilor acesteia, doar în Sectorul 5 au fost capturaţi în luna februarie 55 de câini de pe domeniul public, iar anul trecut nu mai puţin de 344 de câini care au ajuns în adăposturile ASPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.