ASSMB a dat startul campaniei anuale „Sănătatea e în mâinile tale” în toate creșele, grădinițele și școlile de stat din București

Astăzi, 15 octombrie, de Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini, ASSMB a dat startul campaniei anuale „Sănătatea e în mâinile tale”, în toate creșele, grădinițele și școlile de stat din București.

  • Medicii și asistenții din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB, prin Direcția de Medicină Școlară, organizează în cadrul orelor pentru sănătate, începând de astăzi și până la finalul lunii decembrie, sesiuni speciale în care copiii vor învăța tehnica corectă de spălare a mâinilor și vor afla de ce este important să deprindă acest obicei. Poate părea banal, însă igiena mâinilor joacă un rol crucial în prevenirea transmiterii virușilor și bolilor, mai ales la o vârstă fragedă.

Cursurile au o parte teoretică, în care medicii și asistenții le explică copiilor tehnicile recomandate și vor fi vizionate materiale video tematice, și o parte practică în timpul căreia preșcolarii și elevii vor avea ocazia să exerseze spălarea corectă a mâinilor cu apă și săpun.

Sloganul Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini 2024 este „Uniți pentru igiena universală a mâinilor”

Iată câteva motive pentru care spălatul pe mâini are o importanță vitală pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor:

• Elimină germenii și bacteriile: Apa și săpunul fac adevărate minuni!
• Previne bolile infecțioase: Reduce riscul de îmbolnăvire.
• Îi protejează pe cei din jur: Oferă un mediu mai sigur pentru toți.
• Previne contaminarea alimentelor: Asigură siguranța mesei noastre.

Campania ASSMB a debutat, astăzi, la Grădinița Nr. 30 și la Grădinița „Pisicile Aristocrate” din Sectorul 4 al Capitalei.

Copiii au fost încântați de explicațiile oferite de cadrele medicale – Dr. Monica Ruxandra Nicolau și asistentele medicale Ligia Ghergina și Liliana Drăghici, iar momentul cel mai așteptat a fost punerea în practică a tehnicilor învățate privind spălarea corectă a mâinilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati