ASSMB: Aparate ortodontice mobile gratuite pentru 432 de elevi

432 elevi au beneficiat până acum de aplicarea a 797 aparate ortodontice mobile – arcade superioare și/sau inferioare, în urma proiectului ”Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”, derulat în perioada septembrie 2018-septembrie 2019.

Durata unui tratament ortodontic variază între 6 luni și 2 ani și jumătate, în funcție de complexitatea cazului, dar și de cât de cooperant este copilul, se precizeaza intr-o postare pe pagina de Facebook ASSMB.

De asemenea, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București invită părinții să transmită impresiile și sugestiile lor în urma procesului de aplicare de aparate mobile. Pe site-ul dedicat proiectului http://aparateortodontice.assmb.ro/, sunt publicate periodic aprecieri ale părinților, inclusiv rapoarte statistice privind stadiul implementării, dar și poze cu dentiția copiilor, înainte și după aplicarea de aparate ortodontice mobile.

Proiectul “Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti” prevede acordarea unui sprijin financiar pentru elevii din Municipiul București cu vârsta între 7-16 ani privind aplicarea de aparate ortodontice mobile. Bugetul total este de 200.000 de Euro iar valoarea sprijinului financiar este de 750 lei/arcadă.

ASSMB are în desfășurare încă două proiecte de aplicare de aparate ortodontice:
http://smile.assmb.ro/
http://smilemobile.assmb.ro/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati