ASSMB și DGPMB, acord pentru prevenirea bullying-ului și gestionarea situațiilor de criză

0
186

Elevii, dar și cadrele medicale, vor beneficia de expertiza specialiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ASSMB.

ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și DGPMB – Direcția Generală de Poliție a Municipiulului București au încheiat zilele acestea un Protocol de colaborare, pe o perioadă de 5 ani, care vizează promovarea sănătății prin dezvoltarea și implementarea unor măsuri menite să consolideze echilibrul emoțional și abilitățile de gestionare a situațiilor de criză.

Concret, se urmărește creșterea gradului de informare și de conștientizare în rândul elevilor din unitățile de învățământ public din Municipiul București în ceea ce privește pregătirea antivictimală, reducerea vulnerabilităților, consolidarea echilibrului emoțional în situații în care apare stresul psihic generat de bullying, de consumul de droguri în școli, sau de violența întâlnită în instituțiile de învățământ ori în familie.

În ceea ce privește personalul medico-sanitar din cele 19 spitale administrate de ASSMB, acesta va fi instruit și va beneficia de experiența specialiștilor DGPMB în problematica gestionării cu succes a situațiilor de criză care pot apărea uneori la camerele de gardă sau chiar în cadrul secțiilor medicale, în raport cu unii pacienți recalcitranți sau cu cei care îi însoțesc.

De asemenea, parteneriatul încheiat zilele acestea între ASSMB și DGPMB urmărește consolidarea și optimizarea capacității de comunicare și de cooperare între cele două instituții, precum susținerea reciprocă a activităților menite să conducă la creșterea nivelului general de informare și de conștientizare a populației în legătură cu necesitatea adoptării unui stil de viață și conduită care să faciliteze protejarea și menținerea stării de sănătate individuale sau colective, precum și prevenirea situațiilor de risc.

„Prin semnarea protocolului de colaborare cu Poliția Capitalei, ASSMB continuă să dezvolte o strategie de parteneriat cu toate instituțiile relevante pe zona de promovare a sănătății și de educație pentru sănătate. Probleme acute pentru societatea de astăzi, precum bullying-ul și violența din școli, dar și cazurile de agresare a personalului din spitale sau de pe ambulanțe, necesită o abordare convergentă, interdisciplinară, care să combată eficient aceste fenomene. Sunt convinsă că, prin parteneriatul cu DGPMB vom face pași importanți în direcția atingerii acestui obiectiv”  𝗢𝗮𝗻𝗮 𝗦𝗜𝗩𝗔𝗖𝗛𝗘, 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹 𝗮𝗱𝗷𝘂𝗻𝗰𝘁 𝗔𝗦𝗦𝗠𝗕.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.