Astăzi aflăm data alegerilor prezidențiale. Este ședință a coaliției de guvernare

Liderii PSD și PNL vor stabili miercuri, într-o ședință a coaliției, data alegerilor prezidențiale. Liberalii pledează pentru organizarea acestora la sfârșit de an, în noiembrie-decembrie.

Nicolae Ciucă a susținut, luni, că alegerile locale și europarlamentare au perturbat procesul de învățământ.

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfășurat alegerile locale și europarlamentare și feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinți – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învățământ.

  • Iată că suntem în a opta zi și nu avem încă rezultatele finale. Au fost școli care nu își reluaseră, la sfârșitul săptămânii, activitatea, ca atare toți cei care au examene de capacitate, bacalaureat, s-au simțit afectați de acest aspect.

Mai mult, urmează să avem o perioadă de două luni de vară, până în septembrie știm bine care sunt activitățile, e perioadă de concedii”, declara luni liderul PNL, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă a discutat cu Marcel Ciolacu despre stabilirea datei alegerilor prezidențiale, președintele PNL afirma: „Nu am apucat să discutăm concret și detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuții miercuri, când vom avea coaliție. (…) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”.

Social-democrații pledează pentru organizarea alegerilor în luna septembrie, așa cum a fost convenit.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati