Astăzi începe ediția a 2-a a Maratonului Vaccinării la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României

Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 sunt așteptate la cea de-a doua ediție a Maratonului Vaccinării București, care va avea loc în acest weekend, la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României.

Maratonul vaccinării organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” va  începe vineri, ora 16:00, și se va încheia luni, ora 08:00.

Timp de trei zile, 24 de ore din 24, peste 1.000 de medici, studenți, asistenți medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acțiune.

Sunt așteptați la Maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării București, Ediția I, ce a avut loc în perioada 7 – 10 mai și care trebuie să facă rapelul, cât și cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare în care sunt locuri disponibile.

În cele două centre de vaccinare – Sala Palatului și Biblioteca Națională a României – vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională a României.

Una dintre noutățile aduse de această ediție a Maratonului Vaccinării București o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

La prima etapă a Maratonului Vaccinării – Ediția București, desfășurată în perioada 7-10 Mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati