Astra Vagoane Călători a câștigat oficial licitația pentru cele 100 de tramvaie din București

5
5903
Foto: Facebook / A stra Vagoane Calatori

Primăria Capitalei a informat marți Asocierea Astra Vagoane Călători – Qingdao Sifang că a câștigat oferta pentru cele 100 de tramvaie destinate Bucureștiului.

„Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de către asocierea Astra Vagoane Călători (lider) – CRRC Qingdao Sifang Co, LTD (asociat) ca fiind oferta câștigătoare, cu propunere financiară în valoare de 840.882.207,000 lei fără TVA pentru un număr de 100 de bucăți de tramvaie de tip ASTRA, cu un preț unitar de 8.408.822,00 lei fără TVA, așa cum a fost stabilit în propunerea financiară și pe baza propunerii tehnice prezentate”, se arată în documentul citat de clubferoviar.ro.

Decizia survine contestării făcute în instanță de primarul general, Gabriela Firea, care i-a preferat pe turcii de la Durmazlar companiei arădene.

Primăria Capitalei a contestat decizia CNSC privind licitația pentru tramvaie din București

Primăria Capitalei atribuise inițial contractul pentru furnizarea celor 100 de tramvaie companiei turcești Durmazlar pentru ca, în decembrie trecut, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor să infirme această atribuire.

În documentul de respingere, CNSC a scris că oferta firmei turcești nu doar că trebuia respinsă, dar nici măcar nu ar fi trebuit să participe la licitație, pentru că Durmazlar nu a inclus în dosarul cu care s-a prezentat la licitație graficul de livrare a tramvaielor, depus abia ulterior.

„Într-adevăr, legislația permite completarea ofertei cu informații formale sau de confirmare, însă prezentarea graficului de livrare și a angajamentului ferm nu poate fi considerată o astfel de completare, cu atât mai mult cu cât, pe baza informațiilor primite, în cazul de față, oferta Durmazlar Makina Sanayi Ve Ticaret AȘ a obținut un punctaj mai mare care a condus la ocuparea primei poziții în clasament”, se arată în decizia CNSC.

Decizia CNSC nu a fost atacată în instanță de turcii de la Durmazlar, ci de Primăria Capitalei.

Curtea de Apel București a dat dreptate CNSC.

5 COMENTARII

  1. Ma bucur din suflet ptr aceasta victorie.Nu e vorba doar de patriotism,e vorba de calitatea net superioara a muncii arădenilor care se reflecta in produsele de top pe care le construiesc.Bafta in continuare și aici le urez de fapt factorilor de decizie din tara noastră ar fi cazul sa se trezească și sa ne promovam produsele noastre.

  2. Felicitări ! Romanii sunt capabili ! Trebuiesc susținuți ! Doamne ajuta !
    Susținem produsele românești de toate tipurile !🇹🇩

  3. Nu va lasati fraieriti…firma care a castigat este chineza de fapt…cercetati mai bine cine sunt cei de la CRRC Qingdao Sifang Co, LTD, asa-zisii “asociati” ai firmei aradene castigatoare! Nu vad vreo urma de patriotism la mijloc, ci mai degraba jmenuri facute cu strainii ca sa ii imbogateasca tot pe ei. Suntem un neam de sclavi ignoranti, din pacate!

  4. Salutare, nu stiu daca sa ma bucur sau nu. Firma aradeana are angajati fosti SRi. Este atat de usoara si simpla manipularea cand sunt asemenea sume in joc. Firma aradeana a castigat si licitatia aparatelor de AC de pe autobuzele Mercedes total nefunctionale acum. Este firma care a contestat in instanta licitatia de achizitii vagoane metrou dupa ce compania spaniola a castigat. Chiar nu realizati cine si cum sunteti manipulati? Ei vor obtine toate licitatiile ce privesc STB …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.