Astrofizicianul Mark McCaughrean, invitat special la Bucharest Science Festival 2024, va prezenta revoluționarul telescop James Webb!

Mark McCaughrean, astrofizician și comunicator științific, vine la Bucharest Science Festival 2024! Invitat special al festivalului, acesta va susține o prelegere despre revoluționarul telescop spațial James Webb.

Bucharest Science Festival, un eveniment pentru pasionați de știință de toate vârstele, se va desfășura între 25 și 29 septembrie în multiple locații din capitală.

  • Experimente științifice spectaculoase, vizite în laboratoare, ateliere de știință, expoziții tematice – sunt doar câteva dintre surprizele care vă așteaptă la festival

În seara de 27 septembrie, începând cu ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu, Mark McCaughrean va dezvălui perspective noi asupra cosmosului, prezentând descoperiri fascinante realizate cu ajutorul telescopului spațial James Webb. Discuția va aborda teme variate, de la formarea galaxiilor în universul timpuriu până la observarea planetelor din sistemul nostru solar și din jurul altor stele.

Cu o carieră distinsă la NASA, Observatorul Astronomic Steward din Arizona și Agenția Spațială Europeană (ESA), Mark McCaughrean este o autoritate în astrofizică, recunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la explorarea spațială și comunicarea științei.

Pe lângă prelegerea lui Mark McCaughrean, Bucharest Science Festival va găzdui o serie de evenimente fascinante, care promovează știința și tehnologia. Printre acestea se numără:

  • Salonul de Știință al Școlilor: unde echipe de elevi vor prezenta roboți interactivi și experimente inovatoare.
  • Conferințe pentru pasionați de știință de toate vârstele
  • Cum funcționează? Pe durata Festivalului elevii din școli vor avea ocazia să viziteze laboratoare din universități și institute de cercetare.
  • Ateliere interactive de fizică și chimie, dar și ateliere de gândire critică și educație sexuală
  • Ateliere de știință în grădină – Ateliere de știință în mijlocul naturii pentru copii de 6-12 ani: ”Grădinărit”, ”Chimie distractivă”, ”Apa și focul”.
  • Vizite la stații de pompieri: unde participanții pot învăța despre funcționarea acestora și despre primul ajutor oferit de SMURD.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati