Atac cibernetic la Camera Deputaților. Actul de identitate al lui Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor/ DNSC investighează incidentul

1
74

Camera Deputaților a fost, marți, ținta unui atac cibernetic. Hackerii au spart baza de date a instituției și au obținut informații confidențiale despre aleși. DNSC investighează incidentul.

”A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, a anunţat Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

”Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, a precizat instituţia.

Potrivit Știrile PRO TV, actele de identitate ale mai multor deputați au ajuns pe mâinile hackerilor. Astfel, cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar și cea a lui Alfred Simonis au apărut pe Dark Web.

DNSC investighează incidentul

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre breşa de securitate produsă de la Camera Deputaţilor, iar în acest moment experţii colaborează cu alte autorităţi în domeniul cyber la investigarea incidentului, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC.

„Directoratul a fost notificat în legătură cu breşa de securitate de la Camera Deputaţilor şi colaborează în acest moment cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului. Pentru că vorbim despre o investigaţie care este în derulare, în acest moment nu putem oferi mai multe detalii care ar putea periclita investigaţia”, a menţionat Rotariu pentru sursa citată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.