Ateliere de fotografie pentru copii, în ianuarie 2022, la Institutul Cervantes

Institutul Cervantes din Bucureşti debutează seria evenimentelor cu două ateliere de fotografie pentru copii, pentru grupele de vârstă 4-6 ani şi 7-9 ani, pe 23 şi 24 ianuarie.

Desfăşurate sub coordonarea artistei venezuelene de origine română Amada Granado, atelierele durează 4 ore, distribuite în două şedinţe a câte două ore (între orele 10.00 şi 12.00 pentru grupa de vârstă 4-6 ani, respectiv între orele 12.15 şi 14.15 pentru grupa de vârstă 7-9 ani). Numărul minim de participanţi este de 5, iar cel maxim de 7.

Înscrierile se pot face până pe 18 ianuarie, iar costul este de 150 de lei. Este necesar ca este ca cei mici să vină cu aparat foto digital sau telefon mobil cu cameră foto integrată.

Pentru înscrieri, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un mesaj la adresa cultbuc@cervantes.es.

Atelierul propus de Amada Granado, „La primera toma / Primul cadru”, este conceput în spiritul încurajării creativităţii şi imaginaţiei copiilor, care vor avea ocazia să privească altfel mediul din jurul lor, dincolo de prejudecăţi şi de limitări. În prima zi, excursul fotografic va începe cu explorarea spaţiului Institutului Cervantes, fără aparatul foto, doar pentru a observa şi a reţine obiecte sau imagini care le atrag atenţia copiilor şi pe care le vor încadra cu mâna (durata: 1 oră), scrie Agerpres.

La finalul acestui traseu, copiii vor realiza desene din memorie ale imaginilor pe care le-au reţinut (durata: 1 oră). În ziua următoare se va merge pe acelaşi traseu, iar copiii vor face fotografii (durata: 1 oră). La final, vor fi comparate fotografiile cu desenele, iar cei mici vor fi invitaţi să îşi exprime părerea (durata: 1 oră).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati