Ateliere online de ziua copiilor, oferite de Muzeul Antipa

0
163

De ziua lor, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă în dar tuturor copiilor intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului, precum și posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online pe platforma ZOOM!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă în dar tuturor copiilor intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului, precum și posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online pe platforma ZOOM!

Programul special de 1 iunie cuprinde următoarele activități:

• 10:00 – 19:00: Copiii au acces gratuit în expoziția permanentă a Muzeului;
• 10:00 – 11:00: Atelierul online Elefantul magic (grupa 6-8 ani);
• 11:00 – 12:00: Atelierul online de Recreație chimică (grupa 7-12 ani);
• 12:00 – 13:00: Atelierul de Șah online la Antipa (grupa 6-12 ani);
• 14:00 – 15:00: Atelierul Scratch online (grupa 8-14 ani);
• 15:00 – 16:00: Atelierul online Elefantul magic (grupa 9-11 ani);
• 16:00 – 17:00: Atelierul online de desen și pictură Art Antipa (grupa 6-12 ani).

De la ora 10.00, specialiști ai muzeului îi invită pe copiii cu vârste între 6 și 8 ani la o întâlnire cu Elefantul magic! Invitația se adresează micuților curioși să afle cât mai multe despre unul dintre cele mai mari animale de pe Pământ, să se joace, să deseneze și să decupeze!

„Cum se pot deosebi elefanții africani de cei asiatici”; „Cum se protejează elefanții de arsurile solare?” sau „Care este cea mai mare frică a elefanților?” sunt doar câteva dintre întrebările la care micuții pot primi răspuns participând la această întâlnire.

De la ora 11:00, copiii cu vârste cuprinse între 7-12 ani sunt invitați la un atelier de recreație chimică, să învețe să picteze pe hârtie, lemn sau material textil, folosind pigmenți naturali și materiale ușor de găsit prin bucătărie.

La ora 12:00, micii șahiști se vor întâlni în mediul virtual în fața tablei de șah, să afle din tainele acestui sport frumos și nobil!

De la ora 14:00, la atelierul Scratch online, copiii vor învăța noțiuni introductive despre programare, vor descoperi etapele de programare văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum este alcătuit un program pentru a îndeplini diverse sarcini.

De la ora 15:00 ne dăm întâlnire din nou cu Elefantul magic, de data aceasta, însă, întâlnirea este destinată grupei de vârstă 9 – 11 ani. La ora 14:00 ne dăm întâlnire din nou cu Elefantul magic, de data aceasta, însă, întâlnirea este destinată grupei de vârstă 9 – 11 ani.

Seria atelierelor online din 1 iunie se încheie cu un atelier de desen și pictură, care va începe la ora 16:00 și va avea ca temă un subiect din lumea vietăților înaripate: pescărușii!

Participarea la aceste întâlniri este gratuită în limita a 15 locuri/atelier, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/.

Link-ul de rezervare se trimite părinților cu o zi înainte de începerea atelierelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.