Atenţionare de călătorie în Danemarca: țara a decis menţinerea nivelului de alertă teroristă şi a controalelor la frontiere

0
193
avion
Foto: Unsplash
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autorităţile locale au decis menţinerea nivelului de ameninţare teroristă la nivelul 4, pe o scară de la 1 la 5 niveluri, deşi ameninţarea teroristă s-a intensificat, ca urmare şi a controalelor la frontiere. Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potenţiale atacuri teroriste şi are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia ameninţarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp.

Reamintim că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: (+45) 39 46 43 63, (+45) 39 46 47 74, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: (+45) 27 35 55 37. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://cooenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.