„Athénée Palace Hilton Bucharest” devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest”

Ana Hotels, grup deținut de omul de afaceri George Copos, a semnat un contract de management cu IHG Hotels & Resorts pentru hotelul „Athénée Palace” din centrul Bucureștiului. Astfel, hotelul „Athénée Palace Hilton Bucharest” devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest”. Modificările propriu-zise vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar contractul se va derula pe o perioadă de 20 ani. 

„Desemnarea noului partener pentru contractul de management al hotelului a fost un proces lung și laborios. Am pornit acest demers încă din anul 2021 și precizez că, mai mulți operatori internaționali de notorietate și-au dorit să opereze hotelul Athénée Palace. După ample negocieri, derulate timp de aproximativ 6 luni, a fost semnat contractul de management cu IHG Hotels & Resorts, urmând ca din anul 2023, hotelul Athénée Palace să fie operat sub brandul InterContinental. De altfel, IHG Hotels & Resorts ne este deja partener încă din anul 1998, în baza unui contract de management și, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul Crowne Plaza Bucharest, deținut, de asemenea, de ANA Hotels în București”, afirmă proprietarul grupului hotelier ANA Hotels, George Copos.

Pe tot parcursul perioadei de rebranding, hotelul va rămâne deschis pentru clienți, a mai precizat proprietarul Ana Hotels.

Clădirea istorică Athénée Palace trece în prezent printr-un amplu proces de restaurare, în care s-a investit peste 40 milioane de euro.

Proiectul de modernizare a început în anul 2020 și s-a derulat în două etape. Prima fază a renovării s-a finalizat în vara anului 2021 și a vizat renovarea celor 132 de camere ale „Aripii Noi”, iar cea de-a doua fază a reabilitării a avut ca obiectiv fațada hotelului și cele 151 de camere din „Aripa Istorică”, construită în 1914.

Renovarea camerelor și a fațadei s-a încheiat, iar lucrările la spatiile publice se vor finaliza până la sfârșitul anului  (recepția hotelului, Lobby, Café Athénée, Club Lounge, sălile de conferințe).

Hotelul „Athénée Palace”, parte integrantă a grupului hotelier „ANA Hotels”, are o istorie de 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati