Au fost cumpărate aproximativ 200 de tone de materiale şi echipamente medicale pentru structurile MApN

Aproximativ 200 de tone de materiale şi echipamente medicale în valoare de 15 milioane euro au fost achiziţionate de MApN, prin Agenţia NATO pentru Sprijin şi Achiziţii (NATO Support and Procurement Agency – NSPA), prin intermediul mecanismelor de achiziţie ale acestei agenţii.

Materialele, destinate pentru limitarea efectelor generate de pandemia COVID-19 în România constau în: termometre, măşti chirurgicale, măşti tip FFP2, ochelari de protecţie, combinezoane, halate impermeabile, protecţie încălţăminte, şorţuri impermeabile şi mănuşi chirurgicale. Produsele vor fi plătite şi aduse în ţară în mai multe etape, potrivit unui calendar de livrare coordonat cu NSPA de Statul Major al Forţelor Navale şi Direcţia Medicală, cu sprijinul SMAp, care se va derula în perioada mai – noiembrie 2020.

Echipamentele au fost achiziţionate prin mecanismele specifice parteneriatelor NSPA în scopul urgentării procesului de procurare a acestui tip de materiale necesare unităţilor militare şi structurilor medicale din compunerea Ministerului Apărării Naţionale.

NSPA asigură achiziţia, în mod centralizat, pentru toate statele membre NATO şi partenere, inclusiv pentru Structura de Comandă a NATO şi, în contextul efortului global de luptă împotriva pandemiei COVID-19, agenţia pune la dispoziţia aliaţilor şi partenerilor capacităţile de asigurare a sprijinului pentru efectuarea achiziţiilor de materiale sanitare, precum şi pentru suportul logistic de aducere a acestora la locurile de distribuţie.

NSPA nu se află pe poziţia de competitor cu alte agenţii sau departamente naţionale de achiziţii, ci are rolul de a veni în sprijinul acestora şi de a fi la dispoziţia membrilor cu drepturi depline pentru toate problemele care pot apărea pe timpul derulării contractelor.

Materialele au fost procurate la preţuri de producător, la care s-au adăugat costurile administrative generate de plata personalului NSPA implicat în efectuarea acestor achiziţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati