Au fost eliberate din arest doctorițele de la „Pantelimon” / Ele se pot întoarce oricând în Secția ATI

Cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, Maria Miron și Mirela Paius, acuzate de omor calificat, au fost puse în libertate, a decis Curtea de Apel București, marți. S-a admis contestația inculpaților și s-a dispus punerea în libertate a acestora.

  • Cele două doctorițe acuzate de procurori pentru că l-ar fi omorât cu intenție pe un pacient de la Spitalul Pantelimon prin scăderea dozei de noradrenalină au depus cereri de concediu imediat ce au scăpat de arestul preventiv, anunță Antena 3 CNN.
„Una dintre doctorițe și-a depus deja în această dimineață cererea de concediu de odihnă. La fel va face și cealaltă doctoriță. Din punct de vedere legal, ele își pot relua activitatea aici, în secția de Terapie Intensivă, pentru că nu a existat o suspendare în acest sens din partea Comisiei interne a unității medicale. Pe de altă parte, cei de la Colegiul Medicilor România nu au transmis nicio decizie cu privire la suspendarea dreptului de exercitare a profesiei în cazul celor două cadre medicale.”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cristina Ștefan.

Ministrul Rafila: ”Reintegrarea în muncă va fi mai dificilă”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți seara, la Antena 3 CNN că cele două doctorițe acuzate de procurori de omor și eliberate din arest de instanță nu se vor întoarce la muncă.

El a apreciat că în aceste situații este necesară o perioadă de pauză.

„Din moment ce instanța a hotărât că nu au niciun fel de interdicție sigur teoretic ar putea să se întoarcă la muncă, dar discutăm de două femei care au trecut printr-o săptămână foarte grea şi cu foarte multă presiune publică. E clar că reintegrarea în muncă va fi mai dificilă şi nu pot face eu comentarii faţă de situaţia în care se găsesc ele. Dar în mod evident oricine trece printr-o astfel de experiență nu cred că se poate întoarce la muncă, mai ales că discutăm de oameni care lucrează în terapie intensivă şi îngrijire pacienți critici. Trebuie în mod evident o perioadă de pauză”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la Antena 3 CNN.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati