Au fost modificate condițiile de intrare în Grecia

0
2312
Grecia
foto-Natalya-Zatsarinnaya

Ministerul elen al turismului a anunțat că au fost introduse o serie de modificări în ceea ce privește condițiile de protecție sanitară pentru intrarea în Grecia, iar una se referă la recunoașterea testelor rapide, în timp ce o alta vizează majorarea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor din punct de vedere al testării, potrivit b1.ro.

Autoritățile elene au modificat condițiile de intrare în Grecia

Se adaugă, astfel, posibilitatea de a intra în Grecia prin prezentarea unui rezultat negativ la un test antigen care a fost efectuat la un laborator autorizat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire. Rămâne valabilă și posibilitatea de a îndeplini una dintre următoarele condiții:

  • prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

SAU

  • prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.

SAU

  • prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

SAU

  • prezintă în format digital sau tipărit certificatul digital COVID-19 care conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

O altă măsură se referă la creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști. Verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste de minim 12 ani, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Astfel, copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte un test molecular sau unul de tip antigen la intrarea pe teritoriul elen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.