Au fost montate 50 din cele 60 de grinzi ale Pasajului Mogoșoaia

Constructorul Pasajului Mogoșoaia de pe Centura Capitalei a montat 50 din cele 60 de grinzi ale proiectului rutier, potrivit imaginilor video postate joi de pasionații de infrastructură. Acesta va fi primul din cele cinci pasaje aflate în construcție pe șoseaua ocolitoare a Bucureștiului care va fi finalizat, chiar în 2021, potrivit estimărilor oficiale, scrie economica.net.

„50 de grinzi ridicate. Înca 10 rămase pentru diseară și gata. Undă verde pentru Strabag”, spune autorul imaginilor video postate joi pe forumul Asociației Pro Infrastructură.

Pasajul Mogoșoaia va fi dat în folosință în 2021, anunța la finele lunii ianuarie secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu. Potrivit lui, acest pasaj va fi prima lucrare de pe Centura Capitalei care se va încheia înainte de termen, cu aproximativ 10 luni.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a predat în aprilie 2020 amplasamentul firmei Strabag pentru realizarea Pasajului Mogoșoaia. Acesta este construit la intersecţia DN Centura Bucureştiului cu DN 1A. Pasajul Mogoșoaia va include rampă de urcare și rampă de coborâre, pasajul superior peste DN 1A, precum și două bretele de acces.

Contractul pentru proiectarea și construcția Pasajului de la Mogoșoaia este în valoare de 32,2 milioane de lei, fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor (de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și de la predarea amplasamentului către antreprenor). Strabag a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati