Au fost publicate Rezultatele la Evaluare Națională 2019

Rezultate Evaluare Națională 2019. Notele elevilor care au susținut evaluarea națională 2019 au fost publicate.

De asemenea, elevii nemulțumiți de rezultatele la Evaluare Națională 2019 pot depune contestații astăzi între orele 14.00 și 20.00, la școala unde au susținut examenul, scrie HotNews.ro.

Rezultate Evaluare Națională 2019 Bucuresti

Rezultate Evaluare Națională 2019. Pe baza notelor obținute la evaluare națională 2019, absolvenții vor intra la liceu. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională 2019 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere. La Evaluarea Naţională 2019 s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Vezi: Admitere liceu 2019. Care sunt cele mai bune licee din București

Nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire. Candidații care depun contestații la rezultatele la Evaluare Națională 2019 completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali al acestuia.

Rezultate Evaluare Națională 2019. Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati