Au fost semnate contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esenţiale pentru Sectorul 1. Clotilde Armand: ”Vom rezolva toate problemele de urbanism”

1
444
Foto: Clotilde Armand / Facebook

Sectorul 1 se va dezvolta corect şi armonios din punct de vedere urbanistic, anunță primarul Clotilde Armand, care precizează că Primăria Sectorului 1 a semnat contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esenţiale pentru creşterea standardului de viaţă al comunităţii locale.

  • Este vorba despre „Meteorologiei-Holban” (279,81 ha), „Colosseum” (185,30 ha), „Promenada Verde” (651,53 ha) şi „Siseşti-Străuleşti Nord” (1.012,82 ha).

„Haideţi să vă spun de ce sunt importante aceste PUZ-uri pentru Sectorul 1. Poate vă amintiţi ce voia să facă administraţia de diamant, pe final de mandat, în Sectorul 1: a primit gratuit un PUZ care permitea betonarea spaţiilor verzi şi dădea liber la construit în Herăstrău şi Pădurea Băneasa.

Pe acesta am reuşit să-l anulăm în instanţă. Noi nu vom permite acest veritabil atentat la sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Avem nevoie de norme clare şi corecte pentru a creşte calitatea vieţii comunităţii locale şi pentru a ne fundamenta realizarea investiţiilor esenţiale de utilitate publică. Până când va fi finalizat Planul Urbanistic General (PUG) pentru întreaga Capitală, soluţia este Planul Urbanistic Zonal (PUZ)”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit sursei citate, PUZ-urile vor avea caracter director şi programatic, contribuind la programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a Sectorului 1. Prin acestea vor fi stabilite direcţiile, priorităţile şi reglementările de amenajare a teritoriului şi dezvoltare a structurii urbane pe termen mediu – lung.

Totodată, pentru utilizarea corectă, eficientă, raţională şi echilibrată a spaţiului urban, interesele comunităţii locale vor fi corelate cu cele individuale.

„Dezinteresul fostelor administraţii locale din Sectorul 1 a creat un adevărat haos urbanistic. S-a construit pe verticală, între case, pe spaţii verzi, exclusiv în interesul dezvoltatorilor imobiliari. În plus, lipsa cadastrării a dus la mii de suprapuneri ale terenurilor peste terenurile învecinate. Prin PUZ- urile pe care le vom realiza şi prin finalizarea cadastrării Sectorului 1 -la care lucrăm în ritm accelerat- vom reglementa şi rezolva aceste probleme. De asemenea, vom rezolva toate problemele de urbanism şi de tramă stradală (întreaga reţea de căi de comunicare dintr-o zonă). De exemplu, vom reglementa ultimele probleme ale Promenadei Verzi, un proiect la care ţin foarte mult. Scopul nostru final este dezvoltarea durabilă şi sustenabilă a Sectorului 1”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.