Au început înscrierile pentru Bookfest, ediţia a XVI-a. Italia este invitat de onoare

Asociaţia Editorilor din România anunţă începerea înscrierilor pentru cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se va desfăşura în perioada 24-28 mai, la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, în pavilionul B2.

Potrivit unui comunicat de presă, invitatul de onoare al acestei ediţii va fi Italia. La standul invitatului de onoare, iubitorii de carte vor avea ocazia să participe la dezbateri, lansări de carte şi întâlniri cu personalităţi ale vieţii culturale şi literare, notează Agerpres.

Consiliul Director al Asociaţiei Editorilor din România a decis să păstreze nemodificate tarifele faţă de ediţia precedentă, precum şi facilitatea pentru editurile mici, care vor fi sprijinite prin oferirea unui stand amenajat standard de 6 metri pătraţi, pentru care vor plăti contravaloarea a 4 metri pătraţi de stand amenajat standard.

„Păstrarea tarifelor expoziţionale la acelaşi nivel ca în 2022 este un efort pe care Asociaţia îl face ca să ajute o industrie puternic lovită de pandemie şi lipsită, deocamdată, de vreo măsură de sprijin specifică. Bookfest a fost gândit de la început ca o sărbătoare a cărţii şi sper ca prezenţa Italiei ca invitat de onoare, precum şi facilităţile pe care le oferim editorilor să fie de bun augur pentru această a şaisprezecea ediţie, care tocmai a fost inclusă de Ministerul Culturii printre proiectele sale strategice din 2023”, a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România.

Cei care doresc să se înscrie în calitate de expozant la Bookfest 2023 o pot face, începând de miercuri, prin crearea unui cont la adresa https://admin.bookfest.ro/login şi înregistrarea formularului de înscriere până pe data de 31 martie.

Detaliile referitoare la modalitatea de alocare a spaţiilor, tarife, termene de înscriere, precum şi alte informaţii importante pot fi găsite în Regulamentul general şi tehnic.

La fel ca la ediţiile precedente, publicul va avea acces gratuit atât în cadrul salonului, cât şi la toate evenimentele conexe ce vor avea loc pe toată durata Bookfest.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2023 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Ambasadei Italiei din Bucureşti şi al Institutul Italian de Cultură.

La ediţia anterioară a Salonului Internaţional de Carte Bookfest au fost prezenţi peste 170 de expozanţi, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al ediţiei din 2022 a fost Japonia. La ediţiile internaţionale din anii anteriori, ţările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franţa, ţările de limbă germană (Germania, Austria, Elveţia), Polonia, Cehia, Israel, Suedia şi Statele Unite ale Americii.

Salonul de Carte Bookfest are ediţii locale în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Braşov şi o altă ediţie internaţională la Chişinău.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati