Au început înscrierile pentru cea de-a noua ediția a concursului de dramaturgie New Drama

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că au început înscrierile pentru cea de-a noua ediția a concursului de dramaturgie New Drama.

”Invit tinerii pasionați de teatru să se înscrie în Concursul de dramaturgie NEW DRAMA organizat de Teatrul Excelsior care le va oferi ocazia să își dezvolte spiritul artistic, imaginația și creativitatea”, a scris Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Concursul este dedicat tinerilor pasionați de teatru cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care sunt invitați să să scrie o piesă într-un act pentru șansa de a fi transformată într-un spectacol montat pe scena Teatrului Excelsior. Concursul se desfășoară cu susținerea Primăriei Capitalei.

Pentru înscrieri, tinerii sunt rugați să completeze formularul de înscriere și să scrie o scrisoare de motivație prin care să explice de ce își doresc să participe la concurs, pe lângă piesa de teatru într-un act.

Toate trebuie trimise până pe 15 mai, pe adresa new.drama.excelsior@gmail.com.

Toate textele vor fi jurizate de „profesioniști din domeniul teatrului”, dramaturgi, regizori și critici de teatru, iar aceștia vor selecta șase piese pentru a ajunge în faza finală a concursului, în urma căreia autorii textelor finaliste vor avea parte de un atelier de scriere dramatică. Unul dintre acele texte va fi transformat într-un spectacol care va intra în repertoriul Teatrului Excelsior.

Etapele desfășurării proiectului, conform Teatrului Excelsior, sunt următoarele:

„a. Înscrierea textelor de către concurenţi, jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste – înscriere până pe 15 mai 2023, rezultatele selecției fiind anunțate pe 30 iunie 2023

b. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat – septembrie 2023

c. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare – decembrie 2023

d. Textul câștigător devine spectacol,montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2024-2025.”

La jurizarea pieselor vor fi implicați și părinții de adolescenți, care citesc piesele „pentru a afla care sunt pasiunile și obiectele de interes ale tinerilor aflați la această vârstă”. De asemenea, aceștia vor selecta 10 piese pe care le consideră „reprezentative pentru universul adolescenților”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati