Au început înscrierile pentru un nou program de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 anunță că au început înscrierile pentru un nou program de reabilitare termică a blocurilor.

“Pentru toţi cei care nu aţi apucat să vă înscreţi în programul de reabilitări am o veste bună. Avem deschis un program pentru blocurile dumneavoastră. Ne dorim ca toate blocurile din Sectorul 2 să beneficieze de eficienţă energetică şi să fie reabilitate termic. 

Am finalizat în acest mandat 429 de blocuri şi alte 157 se află în lucru. Ceea ce înseamnă că iarna viitoare încă 8.500 de familii vor avea o iarnă mai confortabilă. Şi vrem să menţinem acest ritm şi pe viitor, pentru că investiţiile se fac cu plan şi cu perspectivă de viitor. 

De aceea vă invit pe toţi să vă mobilizaţi asociaţia şi să vă înscrieţi în acest program de reabilitare. Să primim de la voi mandate să ne apucăm de documentaţii, să pregătim proiectele. 

Am mers şi direct la asociaţii. Trimitem invitaţii la toate blocurile despre care ştim că nu au apucat să se înscrie în programele anterioare. Însă, în trecut, au fost cazuri unde din lipsă de interes, administratorul nu s-a organizat la timp. De aceea, fac un apel direct, organizaţi-vă împreună cu administraţia şi nu rataţi această şansă”, a transmis primarul Radu Mihaiu.

Programul este axat pe lucrări de izolare termică a pereților exteriori ai blocului, inclusiv închiderea balcoanelor, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde. 

În ceea ce priveşte condiţiile de eligibilitate, doar Asociaţiile de Proprietari se pot înscrie în acest program de reabilitare termică, conform OUG 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe. Totodată, pot fi reabilitate termic doar blocurile de locuințe construite după proiecte elaborate până la 31 decembrie 2005.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati