Au început lucrările de consolidare la o clădire de locuinţe din Sectorul 5

Primarul Nicuşor Dan a anunţat luni începerea lucrărilor de consolidare la o clădire de locuinţe din Sectorul 5, el precizând că fondurile sunt alocate din PNRR iar valoarea investiţiei este de 10 milioane de lei, plus TVA.

Este vorba despre imobilul din strada Baltagului nr. 17, o clădire rezidenţială multifamilială, construită în anii 50.

Potrivit primarului Dan, fondurile sunt alocate din PNRR iar valoarea investiţiei este de 10 milioane de lei, plus TVA. În această sumă intră consolidarea propriu-zisă, eficientizarea energetică a clădirii şi panourile şi schimbarea sistemului de încălzire, a precizat primarul.

Potrivit specialiștilor AMCCRS, această clădire era în precolaps și, după ce au cerut ajutorul Primăriei, locatarii au fost relocați, pentru siguranța lor, în alte locuințe de necesitate, până când se vor putea muta înapoi într-un imobil modernizat, consolidat și renovat.

În cadrul lucrărilor de consolidare și reabilitare se numără înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie eficientă energetic, montarea panourilor fotovoltaice, trecerea la un sistem centralizat de încălzire, pentru că în prezent locatarii se încălzesc cu centrale de apartament şi sobe pe gaz, înlocuirea instalațiilor existente etc.

”Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a tras 300 de milioane de lei, prin PNRR, pentru consolidări şi eficientizare energetică şi 600 de milioane de lei din Programul Naţional al Ministerului Dezvoltării.

Avem documentaţii pregătite pentru a participa la toate fazele următoare ale programului naţional”, a spus Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati