Au început lucrările de consolidare şi modernizare la Şcoala Gimnazială nr. 169

În această perioadă, au fost demarate lucrările de modernizare, consolidare şi reabilitare termică la Corpul A al Şcolii Gimnaziale Nr. 169, din Sectorul 6.

La finalizarea lucrărilor, aceasta va îndeplini cele mai cele mai riguroase criterii din punct de vedere tehnic şi educaţional, concurând astfel cu cele mai moderne unităţi de învăţământ din Bucureşti.

Lucrările de modernizare la interior cuprind: înlocuirea pardoselilor, refacerea pereţilor şi înlocuirea uşilor actuale cu unele tratate ignifug.

Grupurile sanitare vor fi dotate cu echipamente moderne, iar la parter va fi amenajat un grup sanitar special pentru persoanele cu dizabilităţi.

Toate sălile de curs vor fi dotate cu table inteligente, video-proiectoare, laptopuri şi conexiune la internet de mare viteză. Laboratoarele vor fi dotate cu aparatură şi materiale de ultimă generaţie. De asemenea, va fi înlocuit mobilierul şcolar, clasic, cu unul ergonomic, realizat din werzalit, un material durabil. Totodată, vor fi efectuate lucrări ample la sistemul electric, astfel încă să fie extinsă capacitatea de susţinere a tuturor dispozitivelor noi. De asemenea, sistemul de iluminat va fi unul LED, astfel încât consumul să fie cât mai redus.

Alături de consolidarea structurii de rezistenţă a clădirii, se vor efectua lucrări de înlocuire a tâmplăriei PVC cu tâmplărie din aluminiu, lucrări de înlocuire a sistemului termoizolant existent şi refacere a terasei cu un sistem termo-hidroizolant, cât şi lucrări de înlocuire a sistemului actual de distribuţie a agentului termic, toate pentru sporirea confortului şi siguranţei elevilor.

Corpul A al Şcolii Gimnaziale Nr. 169 se numără printre clădirile construite înainte de anul 1978. Consolidarea, precum şi modernizarea totală a acestei clădiri, reprezintă o investiţie a autorităţii locale, necesară nu doar pentru şcoală, dar şi pentru comunitate, unitatea de învăţământ asigurând spaţiul pentru desfăşurarea procesului educaţional a 1.000 de elevi.

Lucrările vor fi finalizate până la jumătatea anului 2021.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati