Au început lucrările de punere în siguranţă a Hanului Solacolu, clădire emblematică pentru Bucureşti. Nicușor Dan: ”Am respectat cu stricteţe regulamentul de urbanism al zonelor istorice”

Primarul Nicuşor Dan a anunţat, luni, că municipalitatea începe lucrările de punere în siguranţă la Hanul Solacolu, o clădire emblematică pentru Bucureşti, care vor dura până la finalul acestui an. Primarul spune că a respectat cu stricteţe regulamentul de urbanism al zonelor istorice, pentru că administraţiile precedente au distrus o piaţă, el precizând că în toată zona istorică a Bucureştiului au 18.000 de clădiri şi nu poate Primăria Capitalei să intervină pe o cantitate atât de mare de clădiri.

  • ”Începem lucrările de punere în siguranţă la Hanul Solacolu, este o clădire emblematică pentru Bucureşti, construită la 1859, una dintre cele mai vechi clădiri civile ale Bucureştiului, monument istoric, din păcate lăsată în degradare ani de zile. E vorba de o punere în siguranţă, adică vom sprijini faţadele, vom sprijini calcanele către proprietăţile vechien, elementele interioare, sunt bolte şi la etaj, la parter, la subsol. Sfârşitul acestei operaţiuni va fi că această clădire va fi sprijinită din toate părţile şi va fi sigură. Această operaţiune se va termina la sfârşitul acestui an”, a spus primarul Capitalei, potrivit news.ro.

”Probabil că va mai dura doi, trei ani până când acest imobil va fi readus în circuit”, a subliniat primarul Capitalei.

”Ca să ajungem aici mai întâi s-a expropriat, după care s-a făcut o expertiză, după care Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico-economici, după care s-a făcut proiectare pentru punere în siguranţă, inclusiv organizare de şantier, şi am mai aşteptat puţin pentru că este nevoie să folosim acest spaţiu unde circula o linie de tramvai şi nu aveam macaze decât cele pe care le-am folosit la Podul Grant”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a spus că în toată zona istorică a Bucureştiului au 18.000 de clădiri şi nu poate Primăria Capitalei să intervină pe o cantitate atât de mare de clădiri.

  • ”Sunt lucruri pe care le-am făcut şi lucruri pe care nu le-am făcut. Ceea ce am făcut este că am respectat cu stricteţe regulamentul de urbanism al zonelor istorice, pentru că administraţiile precedente au distrus o piaţă. Dacă mergeţi oriunde în lume, o să vedeţi că în zona istorică clădirile sunt dublu la preţ faţă de clădirile din alte zone, pentru că există oameni, firme, care vor să locuiască în ele ca să îşi dovedească prestigiul social, să fie într-o zonă mai liniştită, etc. Noi, permiţând să se demoleze, să se construiască blocuri, am distrus această piaţă”, a subliniat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a arătat că ceea ce au făcut ca administraţie în aceşti trei ani şi jumătate a fost să respecte cu stricteţe regulamentele de urbanism ale zonelor istorice şi în felul acesta cumva au schimbat tendinţa pieţei şi au avut cel puţin 200 de proiecte foarte interesante de consolidare, pentru că, în mod evident, privatul are mult mai mulţi bani decât are administraţia publică.

”Punctual, pe clădiri care sunt emblematice, cum e asta, vom interveni noi, un lucru pe care nu l-am făcut şi pe care mi-l reproşez, e faptul că în activitatea Poliţiei Locale nu am dat amenzile pe care trebuia să le dăm pentru toate clădurile care sunt lăsate să se distrugă”, a mai spus primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati