Au început lucrările de reamenajare a digului Lacului Morii. Lucrările durează 7 luni, spune primarul Ciucu

După mai bine de 30 de ani, digul Lacului Morii din Capitală va fi reamenajat. Primăria Sectorului 6 în colaborare cu apele Române au demarat lucrările proiectului de regenerare urbanistică a zonei Lacul Morii-Crângași-Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive.

Lucrările de reamenajare ale Lacului Morii au fost demarate miercuri, acestea urmând să fie finalizate la 1 mai 2022, ”dacă nu va urma o iarnă grea”, a precizat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Reamenajarea va costa 11 milioane lei și ar putea include, printre altele, o pistă de alergat, dar și spații pentru plajă, concerte și alte evenimente.

”Aici este zona cu cel mai frumos apus din București”

“Este un proiect la care ținem foarte mult, pentru că aici este zona cu cel mai frumos apus din București. În acest moment, cetățenii sectorului nu prea au unde să petreacă timpul liber, foarte mulți merg în centru, în alte parcuri din București.

ÂVrem ca zona să fie un punct de atracție pentru toți locuitorii dar vrem să fim și în competiție cu zone care sunt mult mai cunoscute în București. Această arie are un potențial foarte mare.

Zona extinsă a Lacului Morii, inclusiv insula, face deja obiectul unui concurs de soluții demarat de către Primăria Sectorului 6, împreună cu Ordinul Arhitecților.

Vom demara discuții cu Primăria Chiajna pentru zona care le aparține, dar se află în Sectorul 6. Este vorba de zona inundabilă care în acest moment este plină de deșeuri, dar cred că printr-un proiect bine gândit poate deveni o zonă de atracție”, a declarat Ciprian Ciucu.

Potrivit Administrației Sectorului 6, costurile proiectului se vor ridica la aproximativ 50 de milioane de lei, adică circa 10 milioane de euro. Facilitățile care vor apărea în urma reamenajării vor fi administrate de către primărie prin Administrația Comercială a Sectorului 6.

Proiectul se va desfășura în două faze, costul total urmând să ajungă la 11 milioane de lei cu TVA, iar lucrările vor fi finalizate la 1 mai 2022.

Ce cuprinde Faza I a proiectului Lacul Morii

Faza I a proiectului cuprinde aleea de promenadă, Lacul Morii, între Barajul Ciurel și zona Insulei Lacului Morii, cu o lungime de 2155 metri, suprafața pentru promenadă va avea 10344.00 mp – reprezintă perimetrul ce urmează a fi amenajat.

Proiectul de reabilitare constă în: asfaltare, înlocuire pavaj, montare bănci, pergolă lemn, stâlpi de iluminat rețea promenadă, stâlpi de iluminat taluz, balustrade metalice, coșuri de gunoi, sistem de supraveghere video, scări cu acces pentru pesoanele cu dizabilități și tot ce este necesar pentru a transforma acest spațiu cu apus superb într-o zonă de promenadă.

”Pe toată lungimea barajului va exista o bandă dedicată exclusiv celor care aleargă, în așa fel încât spațiul creat să fie unul care să satisfacă cât mai multe dintre dorințele și nevoile de petrecere a timpului liber.”, se precizează într-un comunicat de presă.

Amenajările ce se vor realiza vor crea noi facilitați pentru publicul larg, întreaga promenada a lacului devenind un punct central, modern și armonios amenajat, ce va da plus valoare zonei.

Valoarea proiectului este de 9.315.755,59 lei fără TVA. Lucrările vor dura 7 luni de la data ordinului de începere, iar câștigătorii licitatiei sunt Asocierea Pergola Grădini Decorative – lider de asociere Fraicom.

Faza a II-a din amenajarea Insulei Lacului Morii va fi o continuare firească a amplului proiect de amenajare început.

În acest moment, Primaria Sectorului 6 a lansat concursul de soluții pentru amenajarea Insulei si a zonei extinse a Lacului Morii, în așa fel încât să se asigure identificarea celei mai bune soluții pentru refacerea și îmbunătățirea acestora.

”În acest sens, Primăria Sectorului 6, alături de Ordinul Arhitecților din România, a realizat încă de la începutul acestui an un parteneriat pentru îmbunătățirea spațiului public urban și pentru promovarea concursurilor de soluții.

Pe parcursul competiției, vor fi organizate dezbateri și evenimente publice, vor avea loc discuții cu locuitorii despre importanța Lacului Morii, devenit un punct de interes pentru locuitorii Capitalei.”, mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati