Au început programele educaționale „Grădinița de Vacanță” și “Școala de Vară” dedicate copiilor din Sectorul 1

Primarul Clotilde Armand transmite, într-o postare pe pagina de Facebook, că cele 2 programe care se deșfășoară vara aceasta pentru preșcolarii și școlarii din Sectorul 1 sunt finanțate integral din bugetul local, iar copiii din școlile și grădinițele participante pot descoperi tainele naturii şi pot participa la ateliere care îi învață despre tainele științei. 

Edilul a precizat că anul acesta pentru Sectorul 1 este un număr record de preșcolari și elevi care beneficiază de aceste proiecte educaționale: peste 4.000 de copii.

  • Programul „Grădinița de Vacanță” se derulează în 14 grădinițe cu ( 2.200 de copii), iar programul „Școala de Vară” în 15 unități de învățământ (cu 1.820 de elevi).

„Anul acesta avem un număr record pentru Sectorul 1 de preșcolari și elevi care beneficiază de aceste proiecte educaționale: peste 4.000 de copii. Derulăm programul „Grădinița de Vacanță” în 14 grădinițe (cu 2.200 de copii), iar programul „Școala de Vară” în 15 unități de învățământ (cu 1.820 de elevi)”, a menționat Clotilde Armand.

Edilul a mai spus că Sectorul 1 a alocat un buget fără precedent, de peste 20 milioane de lei, pentru aceste programe educaționale.

  • Părinții care nu au cu cine să își lase copiii îi pot lăsa cu încredere la școlile și grădinițele participante acestui program.

„Am alocat un buget fără precedent pentru Sectorul 1 (peste 20 milioane lei) pentru aceste programe. Cât timp sunt la serviciu, părinții își pot lăsa cu încredere copiii în grădinițele și școlile din Sectorul 1”, a comunicat primarul.

În perioada 1 iulie- 31 august 2024, în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:00-17:00, copiii sunt supravegheați de cadre didactice specializate, primesc mese calde (mic dejun, prânz și gustări) și participă la activități educativ – recreative specifice vârstei lor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati