Au rămas mai puţin de două săptămâni până la Bookfest 2024: 29 mai – 2 iunie

Salonul Internaţional de Carte Bookfest îşi deschide porţile pentru pasionaţii de lectură pe 29 mai începând cu ora 10.00 şi ca de fiecare dată, intrarea este liberă în toate cele cinci zile ale evenimentului.

  • Între 29 mai şi 2 iunie, veţi putea găsi la Bookfest circa un milion de volume, sute de titluri noi, aproximativ 300 de lansări de carte şi dezbateri, şi peste 60 de evenimente dedicate copiilor.

Circa 200 de expozanţi din întreaga ţară, alături de reprezentanţe culturale cu sediul la Bucureşti, vă aşteaptă zilnic, de miercuri, 29 mai, şi până duminică, 2 iunie, în intervalul 10-20, respectiv 10-21 (vineri şi sâmbătă).

Republica Moldova este invitatul de onoare a celei de-a XVII-a ediţie a celui mai aşteptat eveniment expoziţional dedicat cărţii. Vizitatorii se vor bucura de numeroase evenimente susţinute atât la standurile editurilor, cât şi la scenele Arena, Matca şi Arca, dar şi la Cafeneaua Artelor şi Cafeneaua Literară sau la nou-inauguratul spaţiu BooksToScreen.

Pe lângă evenimentele cu cei mai cunoscuţi autori ai momentului, Bookfest vă oferă şansa să vă cumpăraţi cărţile mult râvnite la preţuri mai mici decât în librărie. Multe dintre editurile prezente în cadrul salonului de carte au anunţat deja că vor avea reduceri de până la 80% din preţul de librărie.

Cei mici sunt aşteptaţi cu bucurie la Clubul Bookfest Junior, unde vor putea lua parte la discuţii despre ultimele cărţi apărute pentru ei, precum şi ateliere tematice, jocuri şi o tombolă cu premii surpriză. Numeroase volume, cu prieteni gata de descoperit, sunt pregătite pe rafturile standurilor, numai bune de luat acasă.

Ediţia din acest an a Salonului de Carte Bookfest va fi deschisă oficial miercuri, 29 mai, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitate înalte oficialităţi din România şi Republica Moldova.

Şi, pentru a-i familiariza pe cititori cu Invitatul de Onoare, vor avea loc mai multe dezbateri şi prezentări, prima dintre ele Perfect integraţi: scriitori basarabeni în România, pe 29 mai, la scena Matca, începând cu ora 14.30, la care vor participa Cătălina Bălan, Liliana Corobca, Vasile Ernu, Dinu Guţu, Diana Iepure şi Emilian Galaicu-Păun. De asemenea, editura Paralela 45 vă invită joi, 30 mai, începând cu ora 17.00, la scena Matca, la o dezbatere cu tema centrală „Falanga basarabeană”, unde vor participa, între alţii, Diana Iepure, Cătălina Bălan, Mihail Vakulovski, Maria Pilchin, Ivan Pilchin, Paula Erizanu, Bogdan Răileanu, Iulian Fruntaşu.

Programul complet de evenimente îl puteţi consulta, în perioada 29 mai – 2 iunie, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest sau pe site-ul oficial al acestuia.

Programul de vizitare va fi următorul:

Miercuri, 29 mai: 10.00 – 20.00;

Joi, 30 mai: 10.00 – 20.00;

Vineri, 31 mai: 10.00 – 21.00;

Sâmbătă, 1 iunie: 10.00 – 21.00;

Duminică, 2 iunie: 10.00 – 20.00.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este un eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati