Au reapărut pe piață celebrele țigări Carpați și Snagov

0
306

Țigările Carpați și Snagov, renumitele țigări de pe vremuri, au ajuns din nou pe piața din România.

Conform informațiilor de pe pachete, țigările ar fi produse în Germania, scrie Monitorul de Galați.

Pachetele de țigări Carpați și Snagov sunt distribuite de România sub o nouă înfățișare, iar noutatea este că au și filtru, față de celelalte țigări dinainte de Revoluție.

Imaginile cu cele două pachete de țigări au fost distribuite de Cristian Vasilcoiu, secretarul de stat în Ministerul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Pe timpuri, țigările Carpați și Snagov erau la mare căutare, fiind considerate, cel puțin atunci, „vedete” printre fumători. În vremea comunismului, țigările Carpați erau des cumpărate, având în vedere că cele de import se găseau greu. Ulterior, au ieșit pe piață și cele cu filtru. Tot în acea perioadă, printre preferate se aflau și țigările Snagov și Mărășești, scrie Gandul.

Celebrele țigări erau făcute la Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe. Ani la rând, din spatele porților fabricii ieșeau pachete întregi cu țigări care erau pregătite să ajungă în magazine și buticuri. În 2004, fabrica a fost privatizată, iar, în anul 2011, aceasta și-a încetat activitatea. La momentul respectiv, autorizația de producție și comercializare a fost suspendată. Apoi, la câțiva ani distanță, compania a intrat în insolvență. Datoriile către bugetul de stat s-au adunat, iar, din punct de vedere financiar, nu s-a mai putut susține activitatea.

Din 1897, fabrica respectivă și-a început activitatea și funcționa în clădirea actualei primării din Sfântu Gheorghe. Țigările Carpați au apărut pe piață în anul 1931. Iar, 40 de ani mai târziu, fabrica producea peste 4700 de tone de țigarete, în spatele producției stând nu mai puțin de 355 de angajați. De-a lungul anilor, fabrica a trecut printr-o serie de transformări și activitatea i-a fost suspendată între 1939 și 1945, când a avut loc cel de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, apăruseră și țigările Sfântu Gheorghe, o altă „vedetă” a vremii.

Țigările s-au scumpit de la 1 august

  • Majorarea accizelor la tutun şi băuturi alcoolice, creşterea impozitelor pe veniturile din jocuri de noroc şi raportarea la salariul minim a contribuţiilor sociale pentru contractele part-time sunt câteva dintre modificările fiscale care s-au aplicat din 1 august.

Astfel, un pachet de țigări costă, de la 1 august, cu 60 de bani mai mult, la fel și un litru de alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.