Audieri în cazul accidentului de pe șantier. Muncitorii lucrau cu scule aduse de acasă

Administratorul firmei care se ocupa de acel şantier, unde doi oameni au fost îngropaţi de vii, este acum audiat de către procurori. La trei zile de la incidentul de la Biblioteca Națională nimeni nu a fost tras la răspundere. 

Anchetatorii continuă joi audierea muncitorilor care lucrau pe şantierul de la Biblioteca Naţională unde doi oameni şi-au pierdut viaţa. Ei au aflat că şantierul nu avea nicio autorizaţie şi că un muncitor chiar îşi adusese de acasă flexul pentru a tăia o ţeavă.

Chiar dacă şantierul se află fix sub geamul ministrului Culturii, acesta spune că nu ştie ce fel de lucrări se făceau acolo. Nici Primăria Sectorului 3, cea care a contractat lucările, nu a dat lămuriri suficiente, notează antena3.ro.

Alin Panait, administratorul firmei de construcţii, audiat de procurori

Chiar la această oră, poliţiştii fac mai multe audieri pentru a afla exact ce s-a întâmplat acolo.

Anchetatorii i-au audiat până acum pe şeful de şantier, dar şi pe muncitorii care au supravieţuit accidentului şi care sunt în prezent internaţi în spital.

De asemenea, prefectul Capitalei, Alin Stoica (USR PLUS), a declarat joi, că şantierul nu era organizat cum trebuie.

„Niciun astfel de şantier nu ar trebui să existe fără autorizările şi asigurările necesare”, a declarat Alin Stoica.

ITM: Au fost încălcate regulile de securitate și sănătate

În acest caz, nu existau acei stâlpi de protecţie necesari în astfel de lucrări, spun reprezentanţii ITM.

„Dosarul original se va înainta către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3. Aceasta este procedura cercetării.

Din ce au putut să constate colegii noştri la faţa locului, evenimentul nu s-ar fi putut întâmpla dacă erau asigurate, în totalitate, măsurile de sprijinire a malurilor”, a declarat Constantin Bujor, inspector-şef la ITM Bucureşti.

„Pentru sprijinirea malurilor, articolul 349 din lege, Codul de Procedură Penală, prevede o sancţiune de la 5.000 – 10.000 lei.

Au fost încălcate regulile de securitate, sănătate în muncă din noul cod de procedură penală, se poate stabili o sancţiune de natură penală”, a adăugat reprezentantul ITM.

Managerul firmei şi şeful de şantier au fost audiaţi de Poliţie şi este deschis un dosar pentru ucidere din cultpă, după moartea celor doi muncitori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati