AUR anunţă că liderul George Simion îi va însoţi, la sediul IML, pe protestatarii agresaţi de jandarmi

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor va fi prezent vineri, la sediul Institutului de Medicină Legală, unde îi va însoţi pe “protestatarii agresaţi azi-noapte de forţele de ordine în Piaţa Victoriei”, potrivit unui comunicat de presă.

Într-un comunicat, AUR transmite că aceştia vor solicita certificat medico-legal “care să probeze urmele loviturilor şi intervenţiei brutale exercitate de jandarmi în timpul operaţiunii de evacuare forţată”.

Partidul susţine că o grupă de jandarmi şi mai mulţi poliţişti au intervenit în forţă după ce autocarul AUR a fost adus şi parcat în zona centrală din Piaţa Victoriei pentru promovarea protestului din 2 octombrie.

“După câteva ore de negocieri în care protestatarii au refuzat să mute autocarul, jandarmii au intrat cu forţa în maşină şi scos în mod brutal persoanele care se aflau în interior. Mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au fost bruscaţi de forţele de ordine în timp ce se aflau în scuarul central din Piaţa Victoriei, fără să blocheze sau să obstrucţioneze în niciun fel traficul rutier şi fără să tulbure liniştea publică”, potrivit comunicatului.

Vineri dimineaţă, Poliția Capitalei a anunțat că, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, ”mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la secţia de Poliţie.

Agenții rutieri bucureșteni susţin că George Simion a condus cu permisul suspendat. Politicianul se apără și spune că nu i s-ar fi adus la cunoştiinţă, în prealabil, situația carnetului său auto.

Inițial, parlamentarul a refuzat să meargă la audieri, iar de aceea echipajul a fost nevoit să cheme întăriri.

Testele pentru consum de alcool și droguri au ieșit negative.

Politicianul a fost lăsat să plece ulterior.

George Simion ajunsese la Piața Victoriei, unde AUR pregătește un miting în acest weekend.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati