AUR București: ”Groparul Capitalei, Nicușor Dan, dă o lovitură de grație sistemului sanitar bucureștean!”

AUR București transmite, într-un comunicat de presă, că primarul Capitalei, Nicușor Dan, ”dă o lovitură de grație sistemului sanitar bucureștean”, făcând referire la faptul că municipiul București riscă să piardă 1,7 miliarde de euro, bani care ar trebuit să ajungă la instituții precum Institutul de Cardiologie CC Iliescu, Institutul Oncologic București, dar și Spitalul Fundeni.

Potrivit sursei citate, ”pe zi ce trece, Nicușor Dan devine un obstacol major în calea dezvoltării și îmbunătățirii calității vieții în București.” Astfel, într-o perioadă în care spitalele bucureștene au nevoie urgentă de bani, interesele obscure ale lui Nicușor Dan pun în pericol fonduri importante pentru îmbunătățirea serviciilor medicale, arată AUR București.

Nu mai puțin de 1,7 miliarde de euro riscă să piardă municipiul București din cauza incompetenței Primarului General. De aceste fonduri vor fi private instituții precum Institutul de Cardiologie CC Iliescu, Institutul Oncologic București, dar și Spitalul Fundeni, susține AUR. Aceste fonduri ar fi putut fi utilizate pentru modernizarea și îmbunătățirea spitalelor din capitală, pentru achiziționarea de echipamente medicale moderne și pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților.

”În București vin români din toate colțurile țării pentru a se trata”

AUR București precizează că aceste instituții medicale nu deservesc doar locuitorii Capitalei, ci ele reprezintă obiective de interes național, ”deoarece în București vin români din toate colțurile țării pentru a se trata.”

Astfel, în viziunea partidului, ”în loc să lucreze pentru a asigura accesul la aceste fonduri vitale, primarul useristo-penelist al Bucureștiului pare să fie mai preocupat de blocarea a orice fel de investiție în Capitala țării. Această atitudine nu numai că pune în pericol sănătatea cetățenilor Bucureștiului, dar și împiedică dezvoltarea și modernizarea infrastructurii din Capitală.”

AUR transmite că Bucureștiul este condamnat să piardă bani pe bandă rulantă, ”din cauza frustrărilor primarului general al Capitalei, a grupurilor de interese pe care le reprezintă în fruntea municipalității bucureștene.

De când este primar, Nicușor Dan nu semnează absolut nimic în privința proiectelor ce țin de partea de construcții, el doar blochează. Nu poți să te închizi în birou, așa cum face domnul Nicușor Dan și să nu semnezi nicio autorizație, nimic. În București sunt clădiri care stau să cadă, care au nevoie de consolidare, avem proiecte care au autorizațiile de construcție blocate, avem investitori români care au pierdut bani sau care au ales să își mute investițiile în afara țării, dar acestea nu se rezolvă din cauza domnului Dan. Această nepăsare a primarului general se răsfrânge acum și asupra domeniului medical.”

Astfel, partidul semnalează că ”Nicușor Dan nu este capabil să gestioneze eficient problemele cu care se confruntă Bucureștiul” și că principalii vinovați pentru că astăzi bucureștenii au ”o administrație de o crasă incompetență” sunt cei care l-au susținut pe domnul Nicușor Dan în funcție, respectiv PNL și USR.

  • ”Cei care îl critică azi din PNL pe Nicușor Dan să nu uite că au pus umărul la crearea acestei monstruoase administrații”, notează AUR.

În loc să lucreze pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, Nicușor Dan pare să fie mai preocupat de a bloca fonduri vitale și de a crea probleme în loc să le rezolve, mai transmite sursa citată.

”Nu pe bucureșteni trebuie să îi condamne Nicușor Dan, ci pe el însuși”

AUR București menționează că ”bucureștenii merită un primar care să lucreze pentru ei, nu împotriva lor. Merită un primar care să se preocupe de sănătatea lor, nu de blocarea fondurilor care ar putea îmbunătăți sistemul de sănătate. Merită un primar care să rezolve problemele cu care se confruntă orașul, nu să le creeze.”, iar Nicușor Dan a demonstrat încă o dată că nu este acest primar.

În acest sens, AUR face un apel către Primarul General al Capitalei să oprească această ”politică distructivă” pe care o duce împotriva bucureștenilor?

”Nu din cauza locuitorilor Bucureștiului domnul Nicușor Dan va pierde Primăria Capitalei, ci din cauza propriei sale incompetențe și nepriceperi. Așadar, nu pe bucureșteni trebuie să îi condamne Nicușor Dan, ci pe el însuși”, conchide AUR București.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati