AUR: Coaliția PSD-PNL-UDMR boicotează lucrările Comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din pandemie

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) trage un semnal de alarmă cu privire la boicotarea și tergiversarea de către PSD și PNL a lucrărilor Comisiei de anchetă asupra achizițiilor din pandemie.

 

„La inițiativa AUR, în Parlamentul României s-a format comisia de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Actuala coaliție boicotează lucrările acestei comisii. Comisia este înființată printr-o hotărâre a Camerei Deputaților în 2021! Au fost desemnați membri din partea PNL, ultimul domnul Tudor Polak, abia în noiembrie 2022! A avut o conducere desemnată abia în 20 decembrie anul trecut!

Ieri trebuia să se desfășoare ședința prin care adoptăm regulamentul și convocăm primele persoane la audieri. Domnul deputat Florin Roman, care a tergiversat intenționat crearea acestei comisii, a invocat faptul că această comisie deja și-a depășit termenul de funcționalitate și trebuie să ceară în Biroul Permanent o prelungirea acestui termen. Trei luni de zile, în care nu a avut conducere și regulament, nu a funcționat, dar domnul Florin Roman spune că a ieșit din termen”, a declarat președintele AUR, George Simion, în cadrul unei conferințe de presă.

 

George Simion susține că AUR a vrut să solicite în Biroul Permanent al Camerei Deputaților prelungirea cu 60 de zile a termenului de funcționare al comisiei, însă reprezentanții PSD și PNL au refuzat.

„Au spus că a venit hârtia abia azi și să o lăsăm pentru Biroul Permanent de luni. Astăzi este miercuri! Miercuri, joi, vineri și prima parte din ziua de luni, această comisie putea să funcționeze. Este, sper, ultima oară când acuz public felul în care PSD și PNL tergiversează lucrările acestei comisii. Măcar dacă sunt bine plătiți, parlamentarii să vină la muncă și să facă ceea ce le cer românii”, a spus președintele AUR.

Potrivit lui George Simion, există informații că inclusiv un consilier al ministrului Bode este implicat într-un dosar penal cu privire la achiziții de măști. „Dincolo de UNIFARM, dincolo de ROMARM, se ajunge și la consilieri și, cu siguranță, se va ajunge și la miniștri dacă suntem lăsați să îi chemăm la audieri”, a precizat liderul AUR.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati