AUR: Este necesar ca românii să fie recunoscuți ca minoritate națională în Italia

Recunoașterea românilor de către statul italian drept minoritate națională reprezintă o prioritate pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). În acest sens, AUR a organizat miercuri, 12 iulie, la Palatul Parlamentului, Conferința „Uniți facem fapte de AUR – Dezvoltăm cooperarea româno-italiană”, la care au participat reprezentanți ai partidelor Fratelli d’Italia și Lega per Salvini Premier, dar și ai COMITES România și ai sindicatului Unione Generale del Lavoro. 

În cadrul conferinței au fost discutate problemele întâmpinate de comunitatea românească din Italia, precum și cele ale comunității italiene din România. Un punct important aflat pe ordinea de zi a discuțiilor a vizat recunoașterea românilor în mod oficial de către statul italian drept minoritate națională, o decizie firească și susținută de structura populației din Italia și de faptul că românii reprezintă una dintre cele mai însemnate minorități din statul italian.

Evenimentul a fost organizat de președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană, deputatul AUR Antonio Andrușceac.

La conferință au participat George Simion, președinte AUR, Gianni Calderone, președinte COMITES România, Lino Elicona, coordonator Fratelli d’Italia – filiala România, Giuseppe Incarbone, purtător de cuvânt Lega per Salvini Premier, Alfredo di Cesare, Sindicatul UGL (Unione Generale del Lavoro).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati