AUR propune impozit pe muncă de maxim 20% în România

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc miercuri la Parlament, că una dintre priorităţile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii.

În acest sens, AUR va iniţia un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii.

„Nu mai putem continua cu supraimpozitarea muncii, nu mai putem continua cu biruri puse pe spatele celor care muncesc în favoarea celor care primesc tot felul de pensii speciale şi tot felul de avantaje prin consiliile de administraţie unde sunt numiţi. Impozit maxim pe muncă 20%, cu tot ce înseamnă aceste taxe pe salarii. Asta solicită AUR. Avem şi măsuri care să compenseze procentele care vor lipsi de la bugetul de stat. Avem soluţii nu numai în ceea ce înseamnă întoarcerea acestor bani prin consum, dar şi prin ce înseamnă o mai bună colectare şi alte modalităţi de acoperire a deficitului bugetar”, a declarat deputatul Antonio Andruşceac.

Preşedintele AUR, George Simion, a precizat că „un partid din coaliţia de guvernământ a anunţat că vrea să facă acest lucru, noi venim cu proiecte legislative sustenabile în acest sens”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati