Aur şi bronz pentru România la Cupa Riposta la sabie, feminin și masculin – FOTO

0
112

În perioada 27 – 28 ianuarie 2024 a avut loc la București, Cupa Riposta la sabie, feminin și masculin.

  • Echipa feminină de sabie cadete a României a cucerit medalia de aur la Cupa Riposta, competiţie care se desfăşoară la Bucureşti şi care face parte din Circuitul European de Cadeţi. În concursul masculin individual, Cristian Macovei a câştigat medalia de bronz.

Clubul Sportiv Riposta, în parteneriat cu Federația Română de Scrimă, a organizat o etapă din Circuitul European de Cadeți Riposta Cup. Competiția face parte din Circuitul European de Cadeți și punctează pentru calificarea sportivilor la Campionatele Europene și Mondiale de Cadeți 2024. 

Cupa Riposta a adus la start aproape 300 de participanți din 15 țări și s-a desfășurat la Sala Polivalentă „Ioan Kunst Ghermănescu”, din București. 

Ana Maria Popescu, multiplă campioană olimpică, mondială la spadă, a fost prezentă la Finale.

Publicul a avut parte de un moment artistic susținut de invitați speciali: Ansamblul Profesionist „Junii Sibiului” , manager Silvia Macrea, și trupa Trouble Crew, condusă de Paul Gheorghe!       

Lista câtigători:

Cadete echipă fete

Locul 1: Romania: Apostu Raisa, Cirligeanu Ema, Covaliu Amalia, Fusea Anastasia.

Locul 2: Marea Britanie: Sezille Hui Xin, Sutton Maya, Ononaiyte Tosin, Shimmin Clara.

Locul 3: Bulgaria: Antonova Maya, Gadzheva Ralitsa, Mishineva Natali, Vitliemova Viktoria

Concursul masculin individual

Locul 1: Georgiev Nikolay-Tomas- Bulgaria

Locul 2: Billod Thomas- Franta

Locul 3: Macovei Cristian- Romania

Cadeţi echipă băieţi

Locul 1 – Bulgaria: Georgiev Nikolay-Tomas, Gospodinov Nikola, Kolev Ivan, Pelov Stanimir

Locul 2 – Franta: Fraboulet Roman, Makhoul Antony, Choueiry Michel, Eveno Elouann.

Locul 3 – Romania: Nitu Horia, Militaru David Nicolae, Macovei Cristian, Gavrila Cristian. 

Riposta Cup este o competiție europeană, ajunsă la ediția a 7-a. Este un proiect al Clubului sportiv Riposta, care în cele 7 ediții a ajuns să fie cea mai  mare competiție în Circuitul European de cadeți, aducând la start peste 450 de sportivi, din peste 20 de țări. 

„Această competiție crește generații de cadeți mediați la campionate mondiale și europene. Este o mândrie să putem derula un proiect de asemenea anvergură și să putem așeza România în circuitul marilor evenimente dedicate scrimei, la nivel mondial!        

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit de a lungul celor 7 editii si celor care sustin in continuare realizarea Cupei Riposta!”, spune Sandu Constantin, președintele Clubului sportiv Riposta. 

Sandu Constantin și Lucian Dina sunt managerii și antrenorii CS Riposta, doi iubitori a acestui sport, organizând de 7 ani pe fonduri proprii și din sponsorizări evenimentul Riposta Cup care atrage sute de sportivi din întreaga lume la București!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.