Austria este cea mai fericită țară din Uniunea Europeană, anunță Eurostat. Locul ocupat de România

Austria este țara cea mai fericită din Uniunea Europeană, aflându-se pe primul loc al unei statistici privind gradul de fericire întocmită de Oficiul European de Statistică (Eurostat), iar pe locul al doilea se află trei țări la egalitate de puncte – Finlanda, Polonia și România, relatează The Independent și Calea Europeană.

Potrivit noilor cifre ale Eurostat, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre ale Uniunii.

Austria a obținut un scor general de 7,9 din 10 în cadrul publicației anuale a Eurostat privind „indicatorii de calitate a vieții”.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate cu un scor de 7,7 din 10, în timp ce, la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a obținut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase puncte (5,6) la indicele general de satisfacție a vieții.

Eurostat a declarat că sondajul său are ca scop „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general”.

“Este interesant de remarcat faptul că unele țări asociate cu niveluri scăzute ale veniturilor în trecutul recent… cum ar fi România și Polonia, se numără printre țările în care satisfacția în viață este cea mai ridicată – ceea ce arată complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, a declarat Eurostat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati