Austria, Germania, Marea Britanie şi Italia, în topul celor mai ieftine destinaţii pentru mini-vacanţa de 1 Mai

Austria, Germania, Marea Britanie şi Italia sunt în topul celor mai ieftine destinaţii pentru mini-vacanţa de 1 Mai, iar cele mai ieftine bilete de avion dus-întors costă aproximativ 90 – 100 euro/persoană, potrivit unui tur-operator online.

Zborurile către multe destinaţii europene sunt chiar mai ieftine decât călătoriile pe plan intern, astfel că turiştii au numeroase opţiuni din care pot alege pentru mini-vacanţa lor, precizează Vola.ro.

„Pentru turiştii români care nu au apucat încă să îşi rezerve mini-vacanţa de 1 Mai, echipa de specialişti Vola.ro a căutat cele mai ieftine opţiuni cu plecări în perioada 27-30 aprilie şi întoarceri între 1-7 mai. Astfel, cele mai ieftine bilete de avion last minute sunt, în ordinea popularităţii, în următoarele destinaţii: Milano (preţ mediu: 76 euro), Londra (preţ mediu: 89 euro), Paris (preţ mediu: 77 euro), Bruxelles (preţ mediu: 83 euro), Bologna (preţ mediu: 76 euro), dar şi destinaţiile interne precum Bucureşti (preţ mediu: 82 euro) şi Cluj-Napoca (preţ mediu: 81 euro), se arată în comunicatul companiei.

Potrivit sursei citate, anul acesta, românii au fost prevăzători şi şi-au organizat din timp călătoriile, astfel încât să profite de preţuri mai mici pentru zborurile dorite. Biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 80 zile pentru zborurile dus-întors înaintea datei plecării, o măsură foarte inspirată, pentru că, dacă nu le-ar fi rezervat din timp şi le-ar fi cumpărat last-minute, ar fi cheltuit cu cel puţin 50% mai mult pentru acelaşi zbor.

Cele mai ieftine bilete dus-întors vândute de Vola.ro în această mini-vacanţă sunt România – Italia – 59 euro/persoană şi România – Marea Britanie – 79 euro/persoană.

Cele mai ieftine bilete doar dus vândute în această perioadă sunt România – Italia – pornind de la 18 euro/persoană, România – Belgia – pornind de la 20 euro/persoană, România – Marea Britanie – pornind de la 20 euro/persoană, România – Austria – 22 euro/persoană, România – Franţa – 23 euro. rebuie menţionat faptul că, pentru a profita de preţuri mai mici, biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 46 de zile înaintea datei plecării.

În ceea ce priveşte zilele petrecute de români la destinaţie în intervalul mini-vacanţei de 1 Mai, durata medie este de 5 zile, semn că, în această perioadă, turiştii preferă sejururile mai scurte, o pauză de câteva zile pentru reîncărcarea bateriilor. Potrivit datelor emise de Vola.ro, aceştia călătoresc astfel: 58% dintre rezervări sunt pentru o singură persoană, 24% dintre rezervări sunt pentru două persoane, în timp ce doar 18% dintre rezervări sunt pentru un grup mai mare (de mai mult de trei persoane).

De asemenea, aceştia preferă să călătorească doar cu bagajul de mână permis în cabină în condiţiile în care numai 5,3% dintre rezervări au şi bagaj de cală. De altfel, achiziţia unui bagaj de cală creşte semnificativ preţul biletului de avion, media fiind de 67 de euro în plus.

Pentru mini-vacanţa de 1 Mai, românii preferă zborurile directe (74% dintre zboruri sunt directe) în detrimentul celor cu escală. Fiind vorba despre un sejur de scurtă durată, aceştia preferă să eficientizeze la maximum timpul petrecut la destinaţie.

Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opţiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

În 2022, tur-operatorul a intermediat vânzări în valoare de 73 milioane euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati