Autobuze electrice în București: Au fost depuse ofertele la licitația Primăriei Capitalei

0
215
Autobuz electric

Miercuri s-a încheiat termenul pentru depunerea ofertelor la licitația Primăriei Capitalei pentru 100 de autobuze electrice.

Licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice în București a intrat miercuri, 23 februarie, în etapa de evaluare, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Perioada de evaluare este programată să dureze până pe 25 ianuarie 2023, conform calendarului actual din SEAP, scrie Economica.net.

Termenul pentru depunerea ofertelor fusese prelungit până pe 23 februarie 2022. Între timp, contestațiile turcilor de la Anadolu Automobil Rom și polonezilor de la Solaris Bus & Coach au fost respinse de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Primăria Capitalei a lansat pe 16 decembrie 2021 licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare, necesară acestora. Valoarea estimată a contractului este de 304,65 de milioane de lei.

Contractul scos la licitație vizează achizitia de autobuze electrice noi, din gama 12 m (12000±350mm), cu tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), cu baterii de acumulatori și supercapacitori, împreună cu infrastructura de încărcare lentă (plug-in) aferente fiecărui autobuz.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor era inițial 25 ianuarie 2022, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

În vara anului trecut, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat majorarea valorii celor patru proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional privind achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, după ce preţul estimativ al unui astfel de vehicul a crescut de la 480.000 de euro, fără TVA, la 620.295 de euro, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.