Autobuzele turistice ale STB, trase pe dreapta de consiliile locale din Ilfov

0
766
sursa foto: www.seebucharest.ro

Linia turistică a Capitalei nu poate fi pusă în funcțiune din cauza unor hotărâri de consiliu local al orașelor și comunelor din județul Ilfov care întârzie să fie adoptate. Asociația Metropolitană de Transport are nevoie de votul celor 42 de membri din regiune pentru a putea emite licențele de transport turistice necesare autobuzelor supraetajate, potrivit Buletin de Bucuresti.

La mai bine de două săptămâni de la ședința de Consiliu General în urma căreia a fost votată „împuternicirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) petru a emite licenţele de traseu pentru autovehiculele STB necesare pentru “Bucharest City Tour“, autobuzele turistice încă nu au ieșit din autobaze.

Nu știm dacă s-a întâmplat ceva sau este rea intenție. Dacă o ținem tot așa, trece vara”, au explicat inițial surse din interiorul STB.

Buletin de București s-a adresat TPBI în legătură cu motivele pentru care licențele întârzie să fie emise.  Într-un răspuns transmis redacției, reprezentații asociației metropolitane de transport au precizat că, deși TPBI a fost mandatată de Consiliul General să emită licențe și pentru transportul turistic, e nevoie însă de modificarea obiectului de activitate al asociației.

Pentru acest lucru este necesar acceptul tuturor membrilor, exprimat prin votul consiliilor locale din 40 de comune și orașe ale județului Ilfov:

·        orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Pantelimon, Popești-Leordeni, Voluntari și Otopeni.

·        comunele 1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogîrla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, Dărăști-Ilfov, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra.

La toate acestea se adăuga și Consiliul Județean Ilfov.

“Ulterior, TPBI va completa statutul Asociației în sensul menționării acestei noi competențe. Abia după parcurgerea acestor etape, TPBI va fi în măsură să emită în mod legal licențe pentru transportul de interes turistic. […] conducerea TPBI a dispus deja măsurile necesare pentru inițierea hotărârilor de Consiliul Local, manifestând astfel bunele intenții. Mai mult, anterior adoptării Hotărârii de Consiliu General, toate aceste aspecte, inclusiv perioada semnificativă de timp necesară emiterii în mod legal a unor licențe, au fost aduse la cunoștința tuturor părților implicate”, au transmis reprezentanții TPBI, la solicitarea Buletin de București.

O pauză prelungită

După o întrerupere de aproape trei ani, linia de transport turistic cu autobuze supraetajate care să circule de la Piaţa Presei la Piaţa Unirii ar fi trebuit să fie relansată la începutul acestei luni. Aceasta este configurată în sistem Hop-on/Hop-off care permite astfel turiștilor să-și organizeze timpul pentru a vizita obiectivele, fără a fi nevoie să stea doar în autobuz sau în grup.

Cele șase autobuzele marca VOLVO au fost achiziționate, în decembrie anul trecut, la mâna a doua, pentru suma de 428.000 euro, adică 71.300 bucata, în urma unei proceduri controversate, potrivit G4Media.ro.

Până în 2019, an prepandemic, linia turistică a Capitalei era deservită de patru autobuze supraetajate închiriate de la Primăria Constanța. În 2016, contractul de închirierie pe o perioadă de şase luni s-a ridicat la 148.800 de euro cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.