Autobuzul care a lovit mortal un pieton, identificat după urmele de sânge de pe roți

Continuă ancheta în cazul șoferului de autobuz din Capitală care a accidentat mortal un pieton, iar apoi și-a continuat drumul kilometri întregi. La audieri, șoferul ar fi declarat că nu și-a dat seama că a lovit pe cineva. Bărbatul a fost lăsat în libertate, dar este cercetat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Între timp, se așteaptă rezultatele probelor de la INML, scrie digi24.ro.

La ora 7 dimineața, duminică, autobuzul era filmat de o cameră de bord la scurt timp după ce era oprit de polițiști. Fuseseră anunțați prin 112 despre un accident în care ar fi fost implicat un pieton.

În jurul orei 06:30, Brigada Rutieră a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe bulevardul Nicolae Grigorescu, un bărbat a fost găsit pe partea carosabilă, fără să prezinte semne vitale.

Traseul parcurs de autobuz arată că după ce l-a lovit pe bărbat, șoferul a continuat drumul mai mult de 10 kilometri până a fost oprit de poliție, un parcurs de mai mult de o jumătate de oră.

Potrivit unor surse din anchetă, agenții au tras pe dreapta mai multe mijloace de transport în comun înainte să găsească autobuzul implicat în accident. Și-au dat seama că au găsit mașina căutată când au văzut urme de sânge pe una dintre roți.

Șoferul, în vârstă de 46 de ani, cu peste 20 de ani de experiență la volan, a fost testat de polițiști cu etilotestul și aparatul drug test, iar rezultatele au fost negative. A fost dus și la Institutul de Medicină Legală pentru prelevarea de probe biologice.

Trecuse testarea medicală acum 10 zile și tocmai se întorsese din ziua liberă, astfel că oboseala sau o problemă medicală au fost, pentru moment, excluse. La audieri bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu și-a dat seama că a lovit pe cineva și de aceea și-a continuat drumul.

Polițiștii încearcă să afle, ajutați și de imaginile surprinse de camera de bord a autobuzului, cum s-a produs accidentul și cum a fost posibil ca șoferul să nu-și dea seama că a lovit pe cineva la plecarea din stație.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati