Autoritatea de Ordine Publică Bucureşti solicită STB să sesizeze la 112 orice situaţie nelegală

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bucureşti cere Societăţii de Transport Bucureşti să sesizeze la 112 orice situaţie nelegală.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Bucureşti a decis, în şedinţa de luni, să trimită Societăţii de Transport Bucureşti (STB) mai multe solicitări, printre care să sesizeze formal la 112 orice situaţie nelegală şi să declanşeze proceduri atât pe parte penală, cât şi disciplinară în legătură cu greva ilegală, anunţă Andrei Rigu, consilier general USR, preşedintele Comisiei juridică şi de disciplină, într-o postare pe Facebook.

Membrii ATOP au fost informaţi în şedinţa convocată de Andrei Rigu despre activităţile desfăşurate şi măsurile luate de autorităţile cu atribuţii în domeniu în ultimele zile cu privire la greva STB.

Alte solicitări către reprezentanţii STB au fost să ia în calcul sesizarea poliţiei cu infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor şi să comunice cât mai din timp cu presa care este numărul de maşini estimat să iasă pe traseu, astfel încât cetăţenii să se poată pregăti.

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti recomandă motivarea absenţelor elevilor, dacă transportul în comun nu e asigurat minim 30%

De asemenea, ATOP cere Prefecturii Bucureşti să analizeze cu Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei oportunitatea motivării absenţelor elevilor care lipsesc, dacă transportul în comun nu e asigurat minim 30%. Rezolvarea situaţiei actuale depinde de aplicare strictă, fără excepţie şi fără întârziere a dispoziţiilor legale din partea autorităţilor cât şi a celor administrative de către STB.

Din ATOP fac parte reprezentanţi ai Consiliului General, reprezentanţi ai comunităţii, ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov şi Prefecturii Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati